Cel mai ieftin computer: te costa cat doua shaorme mari

Cel mai ieftin computer: te costa cat doua shaorme mari

In plus, CHIP functioneaza pe baza unor aplicatii si are 1.000 de asemenea aplicatii preinstalate, de la Libre Office pentru documente, pana la aplicatii de torrente, un Media Player sau un soft de editare audio.

acum 101 luni (8 May 2015)

CHIP, asa cum ii spune si numere, e o placa de dezvoltare, cum ar fi Raspberry PI sau Arduino. Insa, diferenta dintre ele, e ca CHIP costa 9 dolari si poate fi conectat la un monitor, o tastatura si la o sursa de alimentare.

CHIP e un procesor cu o frecventa de 1 GHz si o memorie RAM de 512 MB. De asemenea, are o stocare de 4 GB. Dupa toate standardele actuale, e ca un procesor foarte slab de pe o tableta. Procesorul este unul de tip Allwinner, care este folosite pe unele tablete chinezesti. De asemenea, are preinstalat un limbaj de programare, pentru ca cei mici sa porneasca pe acest drum. In plus, CHIP functioneaza pe baza unor aplicatii si are 1.000 de asemenea aplicatii preinstalate, de la Libre Office pentru documente, pana la aplicatii de torrente, un Media Player sau un soft de editare audio.

Pentru cei care vor o varianta portabila a acestuia, CHIP poate sosi intr-o carcasa foarte ieftina, cu un ecran de 4,3 inci, touchscreen si o tastatura QWERTY. E ca un mic BlackBerry de 49 dolari. Bateria e de 3.000 de miliamperi.

Proiectul de pe Kickstarter a strans 121.000 de dolari, desi doreau doar 50.000 de dolari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro