Cel mai gustat desert care facea furori in comunism. Secretul prajiturii Baragan, un dulce de criza, la moda acum 30 de ani

Cel mai gustat desert care facea furori in comunism. Secretul prajiturii Baragan, un dulce de criza, la moda acum 30 de ani

margarina 500 gr zahar 1 lamaie 1 lingurita bicarbonat 4 oua 10 linguri lapte 10 linguri gris 2 plicuri zahar vanilat 500 gr gem sau marmelada 1 lingurita scortisoara 150 gr nuca taiata Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se pune bicarbonatul, apoi se freaca bine cu margarina.

acum 97 luni (5 Feb 2016)

Cum era criza mai la tot, acestea cautau sa puna pe masa deserturi ieftine si bune. margarina

500 gr zahar

1 lamaie

1 lingurita bicarbonat

4 oua

10 linguri lapte

10 linguri gris

2 plicuri zahar vanilat

500 gr gem sau marmelada

1 lingurita scortisoara

150 gr nuca taiata

Mod de preparare:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se pune bicarbonatul, apoi se freaca bine cu margarina. Se adauga 150 gr zahar, un galbenus de ou si putin lapte. Se framanta si se se pune la rece. Se amesteca bine totul, apoi se adauga cele 4 albusuri batute spuma, scrie www.bucataras.ro.

Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt se intinde o foaie, se inteapa cu o furculita apoi se pune crema, peste se pune cealalta foaie si se da la copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Cand este bine rumenita, scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si punem zahar pudra. De preferinta se pune gem de culoare inchisa pentru a iesi combinatia aspectuoasa.

Va recomandam si:

Cum se prepara adevarata pasta de rosii. Ghiveci calugaresc delicios si usor de preparat, o armonie perfecta de gusturi si culori

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de capsuni. Ingredientele secrete ale unei retete din Baragan, vechi de sute de ani

Cea mai buna fasole cu ciolan afumat, dupa o reteta din Baragan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro