Cel mai fotbalist dintre grasi: are 110 kilograme si i-a dat gol lui Liverpool. Un portar din Romania cantareste mai mult

Cel mai fotbalist dintre grasi: are 110 kilograme si i-a dat gol lui Liverpool. Un portar din Romania cantareste mai mult

Are 32 de ani, 110 kilograme, dar in afara terenului e tandru ca un catelus de companie. 30 e indicele de masa corporala a lui Adebyo Akinfenwa, ceea ce inseamna ca e supraponderal FOTO: ILFOVSPORT.RO Romania: portar de 160 de kilograme Revista IlfovSport l-a decoperit la Ciorogarla pe Daniel Badislav.

acum 67 luni (6 Jan 2015)

Are 32 de ani, 110 kilograme, dar in afara terenului e tandru ca un catelus de companie.

Contra lui Liverpool, Akinfenwa a dovedit o remarcabila viteza de reactie, pentru a impinge in poarta o minge ce a adus golul egalizator. "Sa nu va apropiatie de Stevie G, tricoul lui e al meu", si-a amenintat Akinfenwa coelgii inaintea partidei si, in cele din urma,masivul atacant si-a primit cadoul.

Clipe de cosmar in Lituania

Fan Liverpool de mic, Adebayo nu a avut niciodata sansa de a juca in Premier League sau macar in Championship. Insa, inainte de toate, a ajuns prin intermediul unui prieten de familie in Lituania, la FK Atlantas. Avea 18 ani si, spune el, "se prea poate sa fi fost primul jucator de culoare din acest campionat". Atacantul era masiv de atunci, iar spectatorii il ironizau si imitau zgomotele facute de maimute.

Protejeaza mingea ca nimeni altul

Adebayo a continuat sa marcheze, folosindu-se de impresionata sa statura, care-l ajuta sa protejeze mingea si sa-si doboare adversarii precum popicele. Umar la umar e imbatabil, pasele sale sunt decente, iar lovitura de cap si sutul sunt armele sala favorite. Bineineles, e foarte lent, atat de lent, incat nici el nu se alege cand isi face echipa pentru jocul FIFA. Pe de alta pare, Akinfenwa are in acest joc atributul cel mai ridicat la "forta", fiindu-i astfel recunoscuta calitatea sa principala.

In realitate, atacantul imbraca de anul acesta tricoul cu numarul 10 la Wimbledon, in liga a patra engleza, echipa pentru care a marcat deja de 8 ori in 22 de meciuri.

La 32 de ani, Adebayo Akinfenwa regreta ca nu a ajuns sa joace in Premier League, unde fundasul lui Chelsea, John Terry, "are piciorul cat bratul meu". Dar a speculat capitalul imens de simpatie prin lansarea unei linii de imbraciminte, sugestiv denumita "Beast Mode".

30 e indicele de masa corporala a lui Adebyo Akinfenwa, ceea ce insea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro