Cel mai extravagant raliu din lume ajunge in Romania. Ce este Gumball 3000, distractia rezervata exclusiv bogatilor

Cel mai extravagant raliu din lume ajunge in Romania. Ce este Gumball 3000, distractia rezervata exclusiv bogatilor

Taxa de inscriere este de 40.000 de lire sterline, iar la startul de la Dublin vor fi inscrise masini precum Bugatti Veyron, McLaren MP4, Hennessey Benom GT sau o gama larga de modele Ferrari si Lamborghini.

acum 57 luni (21 Apr 2016)

Gumball 3000 este un concept din anii '70, revitalizat in 1999 de un milionar englez pe nume Maximillion Cooper, fost pilot de curse, in prezent designer si antreprenor. Ideea initiala a fost sa participe, alaturi de 50 de prieteni influenti din toata lumea, la o calatorie in jurul Europei in care sa combine masini de lux cu aventura, moda si petreceri luxoase.

Pe parcursul anilor, Gumball 3000 s-a transformat intr-un fenomen global, o afacere care presupune inclusiv vanzarea drepturilor de difuzare contra unor sume ametitoare, iar evenimentul este transmis in peste 100 de tari.

Conceput sub forma unui raliu de 3.000 de mile (aproximativ 4.800 de kilometri), evenimentul presupune intalnirea mai multor vedete mondiale care conduc masini supersport, se cazeaza la hoteluri de lux si iau parte la petreceri extravagante in orasele de pe traseu. Participantii vor porni in calatorie pe data de 29 aprilie si vor ajunge la Bucuresti in seara zilei de 6 mai. Taxa de inscriere este de 40.000 de lire sterline, iar la startul de la Dublin vor fi inscrise masini precum Bugatti Veyron, McLaren MP4, Hennessey Benom GT sau o gama larga de modele Ferrari si Lamborghini.

Printre vedetele confirmate pana acum se numara fostii piloti de Formula 1 David Coulthard si Jean Alesi, actorul David Hasselhoff, DJ-ul Afrojack, artista de muzica hip-hop Eve (sotia lui Maximillion Cooper) sau Tony Hawk, un celebru skateboarder. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro