Cel mai bun tort de post: Tort cu ciocolata si budinca de vanilie
Cu ocazia postului Pastelui, va prezentam o savuroasa reteta de tort cu ciocolata si budinca de vanilie, preluata de pe blogul culinar lalena.ro: Cel mai bun tort de post: ingrediente - un pahar de 300 de mililitri zahar - un pahar de ulei fara miros (recomandare: ulei de samburi de struguri, dar merge si uleiul de floarea soarelui) - un pahar de apa minerala - un pliculet de praf de copt - doua linguri de cacao pudra - doua sticlute de esenta de vanilie - o lingurita de scortisoara - doua pahare de faina alba de calitate superioara (daca aluatul iese area subtire, se mai completeaza cu faina) - doua plicuri de praf de budinca de vanilie - 800 de mililitri de lapte de soia (se poate folosi si lapte de orez sau suc de fructe) - doua banane - o lamaie - o ciocolata neagra/ amaruie - doua lingurite de bicarbonat de amoniu Preparare blat Se amesteca bine cu un tel sau cu un mixer uleiul, zaharul si apa minerala, pana cand se dizolva zaharul.
Cu ocazia postului Pastelui, va prezentam o savuroasa reteta de tort cu ciocolata si budinca de vanilie, preluata de pe blogul culinar lalena.ro: Cel mai bun tort de post: ingrediente - un pahar de 300 de mililitri zahar - un pahar de ulei fara miros (recomandare: ulei de samburi de struguri, dar merge si uleiul de floarea soarelui) - un pahar de apa minerala - un pliculet de praf de copt - doua linguri de cacao pudra - doua sticlute de esenta de vanilie - o lingurita de scortisoara - doua pahare de faina alba de calitate superioara (daca aluatul iese area subtire, se mai completeaza cu faina) - doua plicuri de praf de budinca de vanilie - 800 de mililitri de lapte de soia (se poate folosi si lapte de orez sau suc de fructe) - doua banane - o lamaie - o ciocolata neagra/ amaruie - doua lingurite de bicarbonat de amoniu Preparare blat Se amesteca bine cu un tel sau cu un mixer uleiul, zaharul si apa minerala, pana cand se dizolva zaharul. Treceti prin sita faina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de amoniu si scortisoara si amestecati acest amestec cu cel lichid. Se adauga si esenta de vanilie si se amesteca, sa nu fie cocoloase. Se pune la cuptor timp de 40-50 de minute, la temperatura medie. Cel mai bun tort de post: preparare crema Se pune la fiert laptele de soia, se adauga in el esenta de vanilie si se amesteca. Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si se lasa pe foc cateva minute, pana se ingroasa. Bananele se taie rondele si se ung ambele parti cu suc de lamaie, sa nu se innegreasca pe tort, apoi le aranjati peste crema. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro