Cel mai bun preparat de post: tocanita de varza cu cartofi. De ce tin taranii varza dulce in paie

Cel mai bun preparat de post: tocanita de varza cu cartofi. De ce tin taranii varza dulce in paie

Tocanita de varza cu cartofi este un preparat la indemana oricui, acesta fiind ideal pentru cei care doresc sa tina postul Pastelui. De multe ori, gospodinele intra in criza de idei dupa ce gatesc de mai multe ori acelasi fel de mancare, in special de post.

acum 91 luni (24 Feb 2017)

Tocanita de varza cu cartofi este un preparat la indemana oricui, acesta fiind ideal pentru cei care doresc sa tina postul Pastelui.

De multe ori, gospodinele intra in criza de idei dupa ce gatesc de mai multe ori acelasi fel de mancare, in special de post. Tocanita de varza cu cartofi este o reteta pe care o pot folosi pentru a schimba meniul zilnic.

Ingrediente pentru patru persoane:

-jumatate de varza dulce, cu o greutate de 0,800-1 kilogram;

-cartofi-600 de grame;

-ulei de floarea soarelui-100 ml,

-sare-10 grame;

Cand se pun aromele tari la prajit

"Varza si cartoful sunt nelipsite din gospodariile taranesti, dar ele pot fi foarte usor cumparate si din piata.

Mai intai se curata si se taie legumele. Aromele tari se pun primele la prajit, pentru a-si lasa aromele in ulei, fiind vorba de ceapa si usturoi, peste care se adauga apoi cartofii taiati cubulete.

Se adauga apoi apa cat sa cuprinda cartoful si se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Dupa ce se inmoaie cartoful, iar varza este patrunsa, se adauga patrunjelul, mararul, dar si sare si piper dupa gust. Boia de ardei este ultimul ingredient care se adauga, de regula in ultimele 5 minute de fierbere, pentru a imprima preparatului un gust apetisant, dar si pentru a-i da culoare.

Pregatirea tocanitei de varza cu cartofi dureaza aproximativ 25-30 de minute. In functie de gust, tocanita de varza cu cartofi se poate servi cu o salata de rosii sau cu muraturi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro