Cel mai bun medic, avionul spre Europa

"Pe vremea aceea nici un centru de cardiologie din tara nu a optat pentru interventie chirurgicala, din lipsa de personal, din lipsa de instrumentar, dar si de tehnica. Deficit de cadre medicale si de paturi Sectia Pediatrie se numara si ea printre cele care duc lipsa de personal specializat si de paturi. Ar fi nevoie de medici cu supraspecializare si de cel putin 120 de paturi, acum fiind doar 90 de paturi.

acum 110 luni (18 Feb 2015)

Multe dintre situatiile medicale reprezentand cazuri sociale la Pediatrie, inregistrate la Spitalul de Urgenta din Constanta, isi gasesc rezolvarea in strainatate.

"Sunt cazuri provenite din zona Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Unele dintre aceste cazuri au fost trimise peste hotare, pe banii sectiei, bani stransi de catre medici si asistente, cu telefoane date in strainatate ca sa ii astepte la gara, la aeroport, cu masina, medicii din celalalt spital, colegii dumnealor, ca sa nu plateasca taxiuri si alte costuri", sustine directorul spitalului, dr.

Copii la limita dintre viata si moarte

Unul dintre exemple este o fetita din comuna Cuza-Voda, bolnava de inima, operata in urma cu cinci ani, cu succes, in Germania.

"Pe vremea aceea nici un centru de cardiologie din tara nu a optat pentru interventie chirurgicala, din lipsa de personal, din lipsa de instrumentar, dar si de tehnica. Am obtinut toate aprobarile, numai ca nu existau bani pentru transport, iar atunci ne-am implicat noi, doctorii, studentii de la Medicina, am solicitat ajutor la Primaria Cuza Voda, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, pentru a intocmi actele mamei si ale fetitei.

Sansa pentru un nou drum

Andreea are acum putin peste un an de zile si anul trecut a fost operata in Italia. El nu a fost abandonat, insa a fost lasat in spital foarte mult timp pentru ca suferea de o malformatie cardiaca extrem de grava. Cu ajutorul DGASPC si al unei organizatii neguvernamentale, acest copil a plecat in luna ianuarie a acestui an cu formularul E112 tot in Italia si s-a intors de acolo intr-o stare de sanatate foarte buna. In acelasi timp, sunt internati cinci copii din centrele de plasament avand situatii neurologice extrem de grave, acestia fiind acum la Terapie Intensiva.

Deficit de cadre medicale si de paturi

Sectia Pediatrie se numara si ea printre cele care duc lipsa de per... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro