Cel mai bogat tigan din Moldova, condamnat la inchisoare. Cati ani va sta dupa gratii Bulibasa Ferdinant Stanescu

Cel mai bogat tigan din Moldova, condamnat la inchisoare. Cati ani va sta dupa gratii Bulibasa Ferdinant Stanescu

Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Bihor a inregistrat, la 24 noiembrie 2015, denuntul unei persoane prin care a sesizat faptul ca Ferdinant Stanescu, pretinzand ca are influenta atat asupra procurorului de caz, cat si asupra a doi magistrati judecatori, i-ar fi promis ca, in schimbul sumei de 30.000 euro, ii va determina pe acestia sa dispuna punerea in libertate a tatalui acesteia, arestat preventiv intr-o cauza a Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Stanescu a fost prins in flagrant de procurorii DNA atunci cand primea prima transa de bani de la Roxana si Corina Mance.

acum 48 luni (13 Jul 2016)

Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Bihor a inregistrat, la 24 noiembrie 2015, denuntul unei persoane prin care a sesizat faptul ca Ferdinant Stanescu, pretinzand ca are influenta atat asupra procurorului de caz, cat si asupra a doi magistrati judecatori, i-ar fi promis ca, in schimbul sumei de 30.000 euro, ii va determina pe acestia sa dispuna punerea in libertate a tatalui acesteia, arestat preventiv intr-o cauza a Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Martora denuntatoare si mama acesteia au avut, in ziua urmatoare, 25 noiembrie 2015, o intalnire cu Ferdinant Stanescu, care a pretins suma de 30.000 euro, in doua transe, fiecare a cate 15.000 euro, prima transa urmand sa ii fie remisa pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar cea de-a doua dupa eliberarea tatalui denuntatoarei. Inculpatul a precizat ca suma de 30.000 euro este necesara pentru a fi predata celor trei magistrati, astfel incat fiecaruia sa-i revina cate 10.000 euro.

Flagrant

Stanescu s-a intalnit din nou cu martora denuntatoare si mama acesteia, in seara zilei de 9 decembrie 2015, de la care a primit 12.000 euro. De aceasta data a fost prins in flagrant de anchetatori.

Banii au fost ceruti familiei lui Emil Mance, ca sa-l scape de problemele din justitie. Bulibasa stia de probelmele acestuia, deorece in acelasi dosar mai erau cercetati iubitul nepoatei sale, Daniel Stanescu, zis "Mures", precum si soferul sau.

Ferdinant Stanescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, folosea un limbaj codificat atunci cand discuta despre spaga.

In noiembrie 2015, Emil Mance fusese trimis in judecata, in stare de arest, iar bulibasa s-a gandit ca ar fi rost de facut bani. Bulibasa a inceput sa se laude cu relatiile sale pentru a-i impresiona

Ajuns in Bihor, Ferdinant s-a intalnit cu Roxana si Corina Mance, fiica si, respectiv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro