Cel mai bogat pensionar din Romania primeste, intr-o luna, cat 100 de pensionari saraci. Peste un milion de batrani traiesc cu 520 de lei pe luna | ANALIZA RL

O scurta privire asupra datelor statistice ale Ministerul Muncii arata cat de viciat si de inechitabil este sistemul public de pensii din Romania.

acum 62 luni (9 Aug 2017)

O scurta privire asupra datelor statistice ale Ministerul Muncii arata cat de viciat si de inechitabil este sistemul public de pensii din Romania. Pe de o parte avem majoritatea covarsitoare a romanilor aflati la varsta senectutii, care, dupa o viata intreaga de muncit pe branci, castiga in medie 1.100 lei, iar pe partea cealalta avem categoriile speciale, care au pensii de mii sau chiar zeci de mii de lei.

Vorbim despre profesori, care dupa 35-40 de ani de activitate, sunt nevoiti sa ceara prelungirea activitatii, fiindca ajung sa primeasca pensii de circa 1.500 de lei, mai mici decat salariul actual.

In cazul medicilor, cel mai cunoscut exemplu este al neurochirurgului Leon Danaila, care, dupa o cariera cu peste 36.000 de operatii pe creier, avea anul trecut o pensie de doar 2.600 lei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro