Cei trei frati care le-au rupt inimile romanilor facand poze langa un magarus pentru 1 leu, obligati sa cerseasca: "Nu sunt amarati, ii fugareste tatal"

Cei trei frati care le-au rupt inimile romanilor facand poze langa un magarus pentru 1 leu, obligati sa cerseasca:

Cei de la Protectia Copilului vor continua sa monitorizeze situatia acestor copii si in cazul in care vor continua sa fie trimisi la cersit, cel mai probabil ei vor fi luati din sanul familiei si dusi intr-un Centru de Primire a Minorilor, unde vor fi ingrijiti si vor avea parte de un mediu propice educarii. Situatia delicata a minorilor i-a impresionat pana si pe politistii suceveni, care s-au deplasat la locuinta familiei Florescu si le-au oferit copiilor ghiozdane echipate cu penare si rechizite, articole de papetarie si birotica pentru scoala, alimente si articole de imbracaminte, pentru ca acestia sa fie pregatiti pentru anul nou scolar ce va incepe luna viitoare.

acum 57 luni (25 Aug 2015)

Zilele trecute, opinia publica a fost impresionata de povestea a trei frati din satul sucevean Iacobesti, care au fost vazuti in apropierea drumului E85 "inarmati" cu o pancarta prin care incercau sa stranga bani. Fratii Florescu, care nu au implinita varsta de 10 ani, au gasit o metoda ingenioasa de a face bani, fara a cersi sau fura. Acestia stau, cat este ziua de lunga, pe marginea drumului european, langa benzinaria de la iesirea din satul Iacobesti, impreuna cu magarusul lor, iar cei ce doresc sa se fotografieze cu animalul trebuie sa le dea un leu. Multi au fost cei care i-au vazut in ultimele zile si au ramas impresionati de spiritul de antreprenor al celor mici, starnind mila, admiratia si chiar dragostea trecatorilor. Am crezut ca vinde pepeni, dar cand m-am uitat mai atent, am vazut si un magar si de fapt scria un leu poza", a povestit pe Facebook Ovidiu Vataman, un sofer care se indrepta din Suceava spre Radauti.

Situatia celor trei copii a ajuns in atentia asistentilor sociali din comuna Granicesti, precum si a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava. Sotii Florescu au fost chemati la primarie, unde primarul Gheorghe Nutu i-a anuntat ca vor fi atent monitorizati pentru a vedea daca isi mai trimit copiii de acasa singuri, nesupravegheati cu scopul de a practica cersetoria. De frica lui, trei dintre frati, cei mai mari, au plecat la Centrul de Primire Minori de la Radauti. Se folosesc de ei ca sa primeasca tot felul de ajutoare. Au fost ajutati atat de Primarie, cat si de reprezentantii cultului penticostal, din care fac parte.

Familia Florescu, care are opt copii cu varste cuprinse intre un an si 16 ani, este monitorizata de cativa ani de catre asistentul social din cadrul Primariei Granicesti. Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava (DGASPC) au demarat si o ancheta pentru a se stabili daca copii sunt bine ingrijiti sau nu.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro