Cei mai buni papanasi ardelenesti. Reteta unica a lui Bogdan Roman, sibianul care a facut senzatie la Masterchef

Cei mai buni papanasi ardelenesti. Reteta unica a lui Bogdan Roman, sibianul care a facut senzatie la Masterchef

Pentru patru portii aveti nevoie de jumatate de kilogram de branza de vaci grasa (nici prea moale, nici prea uscata), 3 oua, 7-8 linguri de gris, 3 linguri de zahar, 4-5 linguri de unt topit, 2-3 linguri de zahar pudra.

acum 106 luni (11 Aug 2015)

Bogdan Roman, renumitul bucatar sibian care a facut senzatie la Masterchef, spune zambind ca, pentru el, papanasii reprezinta unul din gusturile copilariei si ca nu exista reteta mai buna decat cea a bunicii sale. Pentru patru portii aveti nevoie de jumatate de kilogram de branza de vaci grasa (nici prea moale, nici prea uscata), 3 oua, 7-8 linguri de gris, 3 linguri de zahar, 4-5 linguri de unt topit, 2-3 linguri de zahar pudra. Doar cu un pic de unt topit pe deasupra lor si cu putin zahar pudra. Asa a invatat bunica mea aceasta reteta de la bunica ei", adauga Bogdan Roman. Cum se fac cei mai buni papanasi ardelenesti Se bat ouale cu zaharul, se adauga branza de vaci si grisul si se amesteca pana se formeaza un aluat moale, ca de galuste. "Punem o oala cu apa si un strop de sare la fiert. Cand a fiert apa, pe foc minim, fara sa clocoteasca apa, scufundam papanasii formati cu o lingura unsa cu ulei. Ii scoatem cu o spumiera si ii asezam frumos pe farfurii. Presaram putin zahar pudra si turnam cate o lingurita mica de unt topit pe fiecare in parte. De la aceasta reteta de baza se pot face modificari dupa gustul fiecaruia. Putem sa trecem papanasii prin pesmet prajit cu zahar, putem sa ii servim langa un sirop de fructe de padure sau putem sa aromatizam apa in care fierb cu scortisoara, anason, coaja de lamaie, cuisoare. In orice caz, daca nu ati mai mancat pana acum papanasi ardelenesti va recomand ca prima oara sa incercati acesti papanasi, cei simpli, originali", explica Bogdan Roman. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro