Cei doi oficiali de la Ministerul Agriculturii, retinuti de procurorii DNA, afla vineri daca vor fi arestati preventiv

Cei doi oficiali de la Ministerul Agriculturii, retinuti de procurorii DNA, afla vineri daca vor fi arestati preventiv

Acuzatiile aduse de procurorii DNA Potrivit unui comunicat al DNA, Laurentiu Gaman este acuzat de luare de mita, instigare la uz de fals, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani. Cei doi oficiali s-ar fi multumit si cu mai putin de 40.000 de euro Concret, Virgil Laurentiu Gaman ar fi comunicat Romexpo numele firmelor identificate si cu care urma sa semneze contractele de prestari servicii: un contract fictiv avea ca obiect "productia de spoturi publicitare iar valoarea va fi de 11.000 euro plus TVA", iar cel de-al doilea contract fictiv era referitor "produse de protocol pentru 9.000 euro plus TVA".

acum 79 luni (9 Jan 2015)

Magistratii Curtii Supreme au decis, vineri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului secretar de stat din Ministerul Agriculturii Nagy Peter Tamas si a secretarului general al institutiei, Virgil Gaman.

Tamas si Nagy au fost retinuti, joi seara, fiind acuzati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca ar fi luat 40.000 de euro mita, insa nu direct, ci prin intermediul unor firme pe care le-au favorizat cu ocazia Targului Indagra.

De altfel, in cursul zilei de joi, procurorii au ridicat in urma perchezitiilor de la Ministerul Agriculturii o serie de documente referitoare la organizarea targului Indagra, care a avut loc in noiembrie 2014.

Acuzatiile aduse de procurorii DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, Laurentiu Gaman este acuzat de luare de mita, instigare la uz de fals, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani.

Totodata, in vizorul DNA se afla si Claudiu Vasilescu si, respectiv, Haller Zoltan Jozsef, administratori ai unor societati comerciale, acuzati de complicitate la luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Contracte masluite

Procurorii spun ca Laurentiu Gaman si Peter Nagy Peter ar fi masluit contractul in asa fel incat firmele lor de casa sa primeasca banii pentru niste servicii pe care in realitate nu le-ar fi efectuat.

"Astfel, in data de 11 decembrie 2014, cei doi inculpati, reprezentanti ai Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, au primit prin intermediul firmelor administrate de inculpatii Vasilescu Claudiu, Haller Zoltan-Jozsef si o alta persoana, suma totala de 176.904,9 lei, din care 64.480 lei i-au revenit inculpatului Nagy Peter Tamas, iar restul inculpatului Gaman Virgil-Laurentiu.

Si europarlamentarul Constantin Rebega este urmarit penal pentru mai multe infrac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro