Cei 7 magnifici din Valea Rea

De asemenea, pe puncte ar trebui lamurite o serie de dileme pe care intreaga populatie din aceasta tara, preocupata de fenomen, si le pune: Acest viol in grup nu poate produce o infectare in masa, o boala venerica, mai mult sau mai putin grava? Accesul nestingherit la pornografia de pe internet, lipsa unui loc de munca, consumul de alcool (au folosit alcool ca sa o readuca in simtiri pe biata fata) sunt lucruri ce trebuie adaugate pe lista cauzelor. justitia cetatenilor Daca indignarea oamenilor este usor de inteles - peste trei sute de mii de romani au semnat o petitie prin care cer arestarea vinovatilor, doua lucruri sunt greu de inteles: atitudinea comunitatii din Valeni si mersul justitiei. Trei dintre acestia au recunoscut ce au facut, si au beneficiat de o oarecare clementa, fiind trimisi in arest la domiciliu.La un nou termen, ceilalti patru au fost si ei trimisi acasa, gestul judecatorilor si al procurorilor fiind, de aceasta data, de neinteles(!).

acum 98 luni (2 Aug 2015)

Jucatori in paradigma emotiei, romanii au reactionat furibund, iar persoanele sau institutiile care au vazut un potential profit de imagine prin implicarea vocala in situatie nu au ezitat sa o faca.

Dar aparitia tinerei victime la televizor si apoi preluarea fotografiei acesteia, ca si devoalarea identitatii membrilor familiei sale, nu reprezinta un apogeu al dreptatii, ci unul al rusinii. Realizatorii de emisiuni care au fortat nota - chiar daca au cerut acordul persoanelor - au contribuit la adancirea unei traume care o va urmari pe fata toata viata. Consecintele de ordin psihologic pot fi extrem de grave.

Violul este asociat, in mintea si sufletul victimei, cu spaima de confruntarea publica, cu frica de oameni, cu rusinea de a mai aparea in fata lumii.

Realmente, sunt uimit de neprotejarea familiei fetei, acum cunoscuta in toata tara!

De asemenea, pe puncte ar trebui lamurite o serie de dileme pe care intreaga populatie din aceasta tara, preocupata de fenomen, si le pune: Acest viol in grup nu poate produce o infectare in masa, o boala venerica, mai mult sau mai putin grava? Intrucat, sigur nu au fost elemente de protectie sexuala (tot fata este de vina) Daca fata ramane insarcinata, cine va suporta consecintele? Daca am blamat atat regimul comunist, credeti ca o asemenea fapta ramanea nepedepsita dur in urma cu 30 de ani?

Avem nevoie de institutii specializate

Aici se cuvine sa fac cateva observatii legate de sistemul de protectie si asistenta psihologica pentru victimele violurilor. Avem reglementari legale - victima poate primi asistenta psihologica in termen de zece zile de la momentul in care depune o cerere, iar statul asigura asistenta psihologica prin specialistii institutiilor publice de asistenta sociala. Care victima a unui astfel de act este capabila, emotional, sa ceara ajutor depunand o solicitare la un ghiseu sau vorbind cu un functionar?!... Nici nu pot sa imi imaginez o astfel de sce... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro