Cei 5.000 de lei alocati Presedintiei pentru hrana animalelor sunt pentru pestii din lacurile de la Cotroceni

Cei 5.000 de lei alocati Presedintiei pentru hrana animalelor sunt pentru pestii din lacurile de la Cotroceni

Bugetul Administratiei Prezidentiale pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, in crestere cu 39% fata de anul in curs. In buget este cuprinsa si suma de 5.000 de lei pentru "hrana animalelor", in crestere fata de anul in curs, cand au fost alocati doar 2.000 de lei pentru acest capitol. Astfel, in ceea ce priveste deplasarile interne, vor fi alocati 300.000 de lei, la fel ca in 2015, insa bugetul pentru deplasarile externe scade, de la 9 milioane de lei, la 8 milioane de lei.

acum 57 luni (12 Dec 2015)

Bugetul Administratiei Prezidentiale pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, in crestere cu 39% fata de anul in curs. In buget este cuprinsa si suma de 5.000 de lei pentru "hrana animalelor", in crestere fata de anul in curs, cand au fost alocati doar 2.000 de lei pentru acest capitol.

Reprezentantul Presedintiei a fost intrebat de catre parlamentarii din Comisiile de buget ce animale "a lasat fostul presedinte" la Palatul Cotroceni, glumind ca intreaba acest lucru pentru ca "jurnalistii sunt curiosi".

Pe de alta parte, reprezentantul Administratiei Prezidentiale a fost intrebat si de ce a scazut suma alocata pentru deplasarile externe, acesta explicand ca, in urma rectificarii din vara, au primit bani in plus, insa acestia nu au fost cheltuiti si pastrati pentru anul viitor. (...) Suma alocata deplasarilor externe (in 2015 - n.r.) a fost suficienta doar pentru a acoperi deplasarile din primele 6 luni de mandat, adica pana la rectificarea din vara.

Bugetul Administratiei Prezidentiale a fost adoptat, de catre Comisiile reunite de buget-finante, fara amendamente.

Bugetul institutiei pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, in crestere cu 39% fata de anul in curs, potrivit proiectului Legii bugetului, fiind reduse cheltuielile pentru deplasari externe, insa marite fondurile pentru salarii, reparatii ale Palatului Cotroceni si masini. Proiectul de buget pe 2015 prevedea, insa, doar 28,2 milioane de lei in faza initiala, insa fondurile eu crescut pe parcursul anului prin rectificari pozitive.

In proiectul de buget pe 2016 sunt prevazute cresteri la capitolul cheltuieli de personal, cu 46%, in urma legilor privind majorarea salariilor bugetarilor. In cadrul capitolului de cheltuieli de personal, sunt prevazute cresteri de peste 50% doar pentru salarii.

Cresc si cheltuielile de capital, bugetul pentru acest capitol fi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro