Cehia: atlasul care include Crimeea in componenta Rusiei a fost anulat din ordinul Ministerului Educatiei

Cehia: atlasul care include Crimeea in componenta Rusiei a fost anulat din ordinul Ministerului Educatiei

Ministerul cel al Educatiei a emis un comunicat in care anunta ca "a verificat situatia" si "si-a retras aprobarea pentru acest atlas" publicat de editura Kartografia Praha, informeaza AFP Editura in cauza a acceptat publicarea acestui atlas desi statul ceh nu recunoaste anexarea Crimeei la Rusia si nici existenta Statului Islamic.

acum 37 luni (1 Feb 2018)

Ministerul cel al Educatiei a emis un comunicat in care anunta ca "a verificat situatia" si "si-a retras aprobarea pentru acest atlas" publicat de editura Kartografia Praha, informeaza AFP

Editura in cauza a acceptat publicarea acestui atlas desi statul ceh nu recunoaste anexarea Crimeei la Rusia si nici existenta Statului Islamic.

O alta editura din aceasta tara, Ottovo Nakladatelstvi, a publicat la sfarsitul lui 2015 un "atlas de fotbal" in care Crimeea era de asemenea prezentata drept un teritoriu din cadrul Rusiei. Criticata pentru acest atlas, Ottovo Nakladatelstvi a prezentat scuze, imputand eroarea unui "factor uman"

Peninsula Crimeea a fost anexata in martie 2014, la capatul unei incursiuni militare si unui pseudoreferendum in care 97% dintre alegatori s-ar fi pronuntat, potrivit Krmelinului, pentru ruperea de Ucraina si asocierea la Rusia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro