CEFC China, gigantul financiar care aduce miliarde de euro in Europa pe noul "Drum al Matasii"
Acesta va fi sustinut in viitor de investitii de peste 3 miliarde USD din partea CEFC China in urmatorii 5 ani, dar si de angajamentul KMG pentru aprovizionarea in urmatorii 15 ani cu o cantitate de 125 de milioane de tone de titei a rafinariilor Grupului. La aceste proiecte de maxima importanta in dezvoltarea CEFC China, se adauga operarea unei rezerve petroliere de 17,6 milioane barili in insula Hainan, un depozit de 3,8 milioane barili in Shandong, dar si alte directii de bussines precum constructia unui depozit cu o capacitate de 63 milioane barili in Emiratele Arabe Unite, achizitia unei participatii semnificative in zacaminte de petrol si gaze din Ciad si investitii alaturi de Gazprom in trei zacaminte in zona lacului Baikal din Siberia de Est.
Astfel, la finele anului 2016, CEFC China, aflata pe locul 229 in topul Fortune Global 500, reusea finalizarea a doua tranzactii de circa 1 miliard de dolari in doua state europene prin achizitionarea unor companii ce activeaza in domenii cheie ale businessului: piata imobiliara si energie. Numai in 2015, peste 100 de miliarde de euro au fost investite de companii din China in afara granitelor sale, cea mai mare parte din bani fiind cheltuiti pentru refacerea noului "Drum al Matasii" si crearea unei centuri economice care va cuprinde state din Asia si Europa. Prima tranzactie, in valoarea de circa 312 milioane USD, a vizat achizitia unei cladiri de birouri in Praga si asigura companiei o consolidare a prezentei in zona, dar si stabilirea cartierului general european in Republica Ceha.
"Consideram Florentinum o exceptionala oportunitate de afaceri si o parte integranta a strategiei noastre de a ne stabili cartierul general european in Republica Ceha" a declarat, dupa achizitionarea cladirii, Chan Chauto, presedinte al CEFC China. Complexul ofera 50.000 de metri patrati de birouri si inca 8.000 de metri patrati de spatii comerciale.
Achizitionarea cladirii de birouri din Praga completeaza o serie de alte investii realizate de CEFC in Cehia, precum achizitia celui mai important producator de masini unelte - Zdas, participatii la producatorul de bere Lobkowicz, editura Empresa, clubul sportiv Slavia Praga si in turism - o participatie semnificativa la linia aeriana Travel Service si alte cladiri din centrul Pragai (hotelurile Mandarin Oriental si Le Palais sau cladirea istorica Zivnobanka).
In acest an, CEFC China, fondata de Ye Jianming, ocupantul locului al doilea al doilea in topul primilor 40 milionari sun 40 de ani in 2016, si-a majorat participatia la grupul financiar ceh si slovac J&T, de la 9,9% pana la 50%, pentru suma de 980 mil. De asemenea, de mentionat ca milionarul chinez invest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro