CEC a stabilit lista deputatilor care vor face parte din noul Parlament al Republicii Moldova

Astfel, potrivit anuntului presedintele Comisiei Electorale Centrale enuntat in cadrul briefingului din 30 noiembrie 2014 ora 22.40 dupa inchiderea sectiilor de votare din tara prezenta la vot a fost de 55,86% sau 1 565 591 de alegatori. Daca la 1 decembrie 2014, potrivit datelor oficiale ale CEC erau 68 560 de buletine de vot nevalabile, la 3 decembrie curent, numarul buletinelor de vot nevalabile scade la 50 948. Lista de deputati poate suferi si modificari, in cazul in care candidatii de pe listele partidelor vor fi propusi pentru functia de ministru sau vor opta sa se intoarca la functiile din administratia locala pe care deja le detin

acum 111 luni (6 Dec 2014)

Comisia Electorala Centrala prezinta lista integrala a concurentilor electorali carora li s-au atribuit mandate de deputat in Parlamentul Republicii Moldova in urma alegerilor din 30 noiembrie, transmite UNIMEDIA.

Configuratia politica a viitorului Parlament va arata in felul urmator: PSRM - 25 deputati, PLDM - 23, PCRM - 21, PD - 19 si PL - 13.

Partidul Comunistilor din Republica Moldova a solicitat Curtii Constitutionale sa declare nule alegerile din 30 noiembrie, mai transmite UNIMEDIA. Potrivit PCRM, scrutinul parlamentar "a fost organizat si desfasurat cu incalcarea mai multor principii si drepturi stabilite de legislatia in vigoare".

Printre incalcarile atestate de PCRM este proasta functionare a Registrului de stat al alegatorului. Operatorii din birourile electorale ale sectiilor de votare au prelucrat informatia in regim manual si au inregistrat-o post factum. Partidul Comunistilor din Republica Moldova a semnalat existenta unui risc serios de exercitare a votului multiplu in tara si in strainatate, ceea ce a dus la vicierea grava a corectitudinii intregului proces electoral.

Un alt argument invocat de comunisti este divergenta dintre datele preliminare privind rata participarii la vot in ziua alegerilor si rezultatele preliminare ale alegerilor anuntate de Comisia Electorala Centrala. Astfel, potrivit anuntului presedintele Comisiei Electorale Centrale enuntat in cadrul briefingului din 30 noiembrie 2014 ora 22.40 dupa inchiderea sectiilor de votare din tara prezenta la vot a fost de 55,86% sau 1 565 591 de alegatori. Ulterior, constatam ca cifra alegatorilor prezenti la vot se majoreaza, astfel la plasarea informatiei pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale despre rezultatele preliminare ale votarii (procese verbale prelucrate 100%) numarul voturilor valabil exprimate este de 1 598 514, iar numarul buletinelor de vot declarate nevalabile - 50 948. La sumarea acestor doua cifre, rezuma ca la votare au particip... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro