Ceasuri cu buton de panica pentru elevii din Sectorul 5. Experti: o idee inutila. Hai mai bine sa reabilitam scolile

Ceasuri cu buton de panica pentru elevii din Sectorul 5. Experti: o idee inutila. Hai mai bine sa reabilitam scolile

Elevii claselor primare din sectorul 5 al Capitalei ar putea primi ceasuri cu buton de panica, care sa emita un semnal de alarma politiei locale in caz de pericol. Un astfel de sistem i-ar putea feri de atacurile pedofililor sau de alte abuzuri", este de parere expertul criminolog Dan Antonescu. De asemenea, ar trebui ca scolarii sa beneficieze sistematic de cursuri de prim ajutor astfel incat sa stie cum sa reactioneze in situatii de criza si sa-si ajute colegii", a declarat Mihai Copaceanu.

acum 54 luni (8 Jun 2018)

Elevii claselor primare din sectorul 5 al Capitalei ar putea primi ceasuri cu buton de panica, care sa emita un semnal de alarma politiei locale in caz de pericol. In cadrul unuia dintre aceste evenimente, primarul a propus, ca prim pas, instalarea unor ceasuri pentru acesti elevi, care sa emita un semnal de alarma la politia locala, iar aceasta, la randul ei, sa anunte parintii", a declarat vicepresedintele Federatiei Nationale a Parintilor din Romania, Eugen Ilea, care sustine ca parintii au pareri impartite cu privire la initiativa.

"In intervalul de timp petrecut pe drumul dinspre casa catre scoala si viceversa, copiii sunt extreme de vulnerabili. Un astfel de sistem i-ar putea feri de atacurile pedofililor sau de alte abuzuri", este de parere expertul criminolog Dan Antonescu. "Mi se pare mai degraba o oportunitate pentru ca primaria sa mai incheie un contract avantajos pentru furnizarea unui produs. In mod cert e vorba de multi bani la mijloc avand in vedere ca in sectorul 5 sunt mii de elevi. Cred ca telefoanele mobile sunt suficient de utile astfel incat elevii sa ii contacteze pe parinti atunci cand au o problema realmente urgenta", este de parere presedintele asociatiei "Edu Cer", Stefan Vlaston.

Daca autoritatile locale doresc intr-adevar ca scolile sa devina un spatiu sigur pentru copiii din sectorul 5, atunci ar trebui sa le reabiliteze.

Prioritatea: fara scoli cu toalete in curte si fara autorizatii ISU

La randul sau, psihologul Mihai Copaceanu a punctat ca pentru siguranta elevilor ar trebui implementate alte masuri. "Copiii pot considera utilizarea unor astfel de ceasuri ca fiind distractiva. E suficient ca 1.000 de elevi sa apese respectivul buton de alarma pentru declansarea unei situatii haotice. Daca autoritatile locale doresc intr-adevar ca scolile sa devina un spatiu sigur pentru copiii din sectorul 5, atunci ar trebui sa le reabiliteze. De asemen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro