Cearta pe Justitie, mutata la Parlamentul European. Ce si-au reprosat eurodeputatii romani

Cearta pe Justitie, mutata la Parlamentul European. Ce si-au reprosat eurodeputatii romani

Nu poti sa guvernezi ca si cand ai avea cetateni de mana intai si de mana a doua, unii care respecta legea si altii care o eludeaza", a spus europarlamentarul spaniol Esteban Gonzales Pons. Si au modificat Codul penal si de procedura penala ca sa se scape pe ei, ca sa scape, in primul rand, presedintele Partidului socialist din Romania, domnul Dragnea", a spus eurodeputatul Monica Macovei.

acum 89 luni (3 Feb 2017)

Un prim mesaj referitori la situatia din Romania a fost exprimat de prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frank Timmermans. Ordonanta de urgenta si proiectul de lege privind lupta impotriva coruptiei nu pot fi interpretate altfel decat un pas in spate de la progresele vazute in ultimele decenii", a afirmat Timmermans. Mai mult, acesta a precizat ca CE va analiza ordonanta data de Guvernul Grindeanu. "Vom analiza proiectul de lege si aceste chestiuni, dar astazi, este foarte important sa transmit un mesaj politic Guvernului roman: nu intoarceti spatele acestor progrese", a fost apelul reprezentantului CE. "Trebuie sa recunosti ca justitia trebuie sa fie echitabila si ca cei vinovati sa fie pedepsiti. Guvernul are majoritate parlamentara, dar nu inseamna ca poate sa faca tot ce vrea, in mod arbitrar. Nu poti sa guvernezi ca si cand ai avea cetateni de mana intai si de mana a doua, unii care respecta legea si altii care o eludeaza", a spus europarlamentarul spaniol Esteban Gonzales Pons. Pe de alta parte, socialistii europeni au spus ca grupul va trimite o misiune pentru a evalua ce se intampla in Romania.

"Razboiul" intre europarlamentarii romani

Eurodeptatii Monica Macovei si Cristian Busoi au atras atentia ca ordonanta impotriva careia se protesteaza in toata Romania este facuta pentru a scapa politicienii cu dosare penale, principalul beneficiar fiind liderul PSD, Liviu Dragnea. Sigur, pentru ca au actionat noaptea, pe neasteptate, fara sa anunte pe nimeni, fara sa fie pe ordinea de zi. Si au modificat Codul penal si de procedura penala ca sa se scape pe ei, ca sa scape, in primul rand, presedintele Partidului socialist din Romania, domnul Dragnea", a spus eurodeputatul Monica Macovei. "300.000 de romani au iesit in strada in Romania si Europa impotriva unor masuri care ofera protectie unor politicieni. Sutele de romani care protesteaza impotriva acestor politici penale, arata ca cetatenii Romaniei au lua... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro