Cearta intre Putere si Opozitie la Senat. Afla motivul

"Numarul de reprezentanti in Biroul Permanent ai fiecarui grup parlamentar, in care se include si presedintele Senatului, trebuie sa respecte ponderea numarului de senatori ai fiecarui grup fata de numarul total de senatori", se arata in prevederea din Regulamentul Senatului asupra carora PSD si PNL si-au disputat numarul de functii din conducerea acestei camere. Ce teme le-a stabilit Iohannis alesilor Biroul Permanent al Senatului este compus din patru vicepresedinti, patru secretari si patru chestori.In prezent, din conducerea Senatului fac parte vicepresedintii Ioan Chelaru, Cristian Dumitrescu (PSD), Marius Obreja (PNL) si Vasile Nistor (Liberal Conservator), secretarii Ion Purice si Ion Rotaru (PSD), Mario Oprea si Alexandru Peres (PDL) si chestorii Nicolae Moga si Dan Sova (PSD), Petru Bodea (PNL), Verestoy Attila (UDMR), informeaza Mediafax

acum 64 luni (2 Feb 2015)

Noul Biroul Permanent al Senatului a fost ales, luni, dupa circa doua ore de dispute intre PSD si PNL pe marginea modului in care se calculeaza ponderea parlamentara, precizeaza Mediafax.

De asemenea, un alt subiect de disputa a vizat includerea sau nu a presedintelui Senatului in calculul ponderii parlamentare care trebuie sa se regaseasca in Biroul Permanent.

In timp ce Sarbu a afirmat ca trebuie sa se faca abstractie de functia detinuta de Calin Popescu Tariceanu, liberalii au afirmat ca aceasta functie face parte din Biroul Permanent si ca urmare grupul PC nu ar trebui sa mai primeasca o alta functie in conducerea Senatului.

"Numarul de reprezentanti in Biroul Permanent ai fiecarui grup parlamentar, in care se include si presedintele Senatului, trebuie sa respecte ponderea numarului de senatori ai fiecarui grup fata de numarul total de senatori", se arata in prevederea din Regulamentul Senatului asupra carora PSD si PNL si-au disputat numarul de functii din conducerea acestei camere. Ce spune presedintele Iohannis despre noua sesiune parlamentara

Atat senatorul PNL Dumitru Oprea, cat si Nicolae Vlad Popa sau Alexandru Peres i-au reprosat lui Tariceanu incalcarea Regulamentului Senatului in cazul in care va supune la vot alegerea noilor membri ai Biroului Permanent fara consensul liderilor grupurilor mai devreme de trei zile.

Dupa doua pauze de consultari, liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a anuntat in cele din urma ca liberalii isi vor desemna patru membri in Biroul Permanent, renuntand astfel la solicitarea de a avea un membru in plus fata de alocarea sustinuta de PSD.

CITESTE SI Radu Popa, deputat PSD, scrisoare deschisa catre presedintele Iohannis

"Consideram ca astazi a avut loc o incalcare flagranta si rusinoasa a Regulamentului Senatului, prin stabilirea numarului de reprezentanti ai grupurilor parlamentare in Biroul Permanent al Senatului. In acelasi timp, pentru ca nu dorim sa blocam lucrari... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro