Ceapa verde, telina si sparanghelul sunt surse excelente de vitamina C
Contine fitochimicale - saponine si flavonoide - care par sa previna aparitia boolilor cardiovasculare si a cancerului, precum si coagularea anormala a sangelui. Sparanghelul este bogat in acid folic, vitamina C si glutation - un atioxidant natural benefic sanatatii - si poate fi o garnitura foarte gustoasa pentru peste sau pui.
Indiferent de soi, cepa este o sursa modesta de energie, legume fiind alcatuita in proportie de 90% din apa. Ceapa verde care se gaseste din belsug in aceasta perioada este o foarte buna sursa de vitamina C, fiind un ingredient de baza si un condiment foarte apreciat in bucataria romaneasca. Contine fitochimicale - saponine si flavonoide - care par sa previna aparitia boolilor cardiovasculare si a cancerului, precum si coagularea anormala a sangelui. Exista trei varietati de sparanghel: alb, verde si violet si se consuma doar varfurile gatite l aburi sau pe gratar.
Sparanghelul este bogat in acid folic, vitamina C si glutation - un atioxidant natural benefic sanatatii - si poate fi o garnitura foarte gustoasa pentru peste sau pui. Pe langa vitamina C mai contine fosfor si potasiu, precum si celuloza care ar putea preveni aparitia cancerului si a bolilor cardiovasculare.
Telina mia contine androsteron - un steroid pe care mamiferele il percep ca pe un feromon (substanta care influenteaza comportamentul) - insa omul din pacate nu are capacitatea de a-l percepe. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro