Ceapa verde, medicamentul perfect: regleaza glicemia, scade colesterolul si intareste imunitatea
Cura de ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic si are capacitatea de a regla activitatea endocrina a organismului. Elimina sarea din corp Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism si are si proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii. Pentru a-si pastra proprietatile minunate pe care le-a primit de la natura, ceapa trebuie consumata in stare cruda, fie ca vorbim de ceapa rosie, de ceapa alba sau de ceapa galbena, sau chiar de ceapa verde.
Cura de ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic si are capacitatea de a regla activitatea endocrina a organismului. In plus, ceapa verde regleaza glicemia si este recomanda diabeticilor in cure de lunga durata. Ceapa verde este ideala si pentru cei care au afectiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.
"Ceapa este un aliment foarte bogat in vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 si magneziu si este saraca in grasimi saturate, sodiu si colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scapa de grasimea in exces si de colesterol si in acelasi timp va ajuta sa aveti o sanatate de fier. Ceapa mai are in compozitie si carbohidrati, dar si importante cantitati de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum si substante cu proprietati antiseptic", spune medicul Catalin Luca.
Elimina sarea din corp
Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism si are si proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul ca ceapa este un somnifer natural foarte bun, fara efecte secundare, care nu da dependenta de niciun fel, explica specialistul. Starile nervoase si de agitatie pot fi de asemenea calmate cu ajutorul unei cepe zdrobite, pe care sa o tinem la nas.
Ceapa este considerata a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curata organismul de toxinele din corp. Pentru a-si pastra proprietatile minunate pe care le-a primit de la natura, ceapa trebuie consumata in stare cruda, fie ca vorbim de ceapa rosie, de ceapa alba sau de ceapa galbena, sau chiar de ceapa verde.
Cateva beneficii ale consumului de ceapa:
Intareste sistemul imunitar: Contine multi compusi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C si antioxidantii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro