Ceaiurile de plante, tratamentul la indemana pentru tuse. Cum le alegem corect in functie de tipul de alergie

Ceaiurile de plante, tratamentul la indemana pentru tuse. Cum le alegem corect in functie de tipul de alergie

"Tusea seaca, provocata fie de o iritatie a mucoasei, fie din cauza unei gripe sau a unei raceli, fie a unei iritatii, uscata, apare, de obicei, in prima faza a bolii si este bine sa incerci sa o tratezi cu ceaiuri, care te ajuta sa expectorezi. Din radacini se poate prepara insa un macerat la rece (o lingurita la cana de apa rece, 30 minute, la care se adauga apoi un varf de cutit de bicarbonat de sodiu). "Preparam o infuzie din flori - una-doua lingurite la o cana de apa sau un decoct de radacini (la care se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu).

acum 72 luni (8 Oct 2017)

"Tusea seaca, provocata fie de o iritatie a mucoasei, fie din cauza unei gripe sau a unei raceli, fie a unei iritatii, uscata, apare, de obicei, in prima faza a bolii si este bine sa incerci sa o tratezi cu ceaiuri, care te ajuta sa expectorezi. Tusea productiva, in schimb, apare mai ales din cauza unor alergii sau infectii ale tractului respirator si este insotita de sputa (un mucus ce contine toti germenii patogeni pe care organismul ii expulzeaza si are un rol important in timpul tusei. Cand copilul incepe sa tuseasca, in primul rand, trebuie sa stabilesti daca tusea este un simptom de boala sau doar incercarea corpului copilului de a scapa de un factor iritant, de la mucus la un obiect", explica, pentru Adevarul, specialistul in fitoterapie Elena Badea. Este bine de stiut ca pentru calmarea tusei exista o serie de plante care, de multe ori se folosesc in completarea tratamentului alopat.

"Plantele medicinale sunt considerate in general sigure si sunt folosite de mii de ani ca remedii pentru tuse.

Nu toate plantele medicinale actioneaza in acelasi fel si sunt bune pentru toate tipurile de tuse. Exista plante cu efect emolient si plante cu efect expectorant, care se adminstreaza, evident, in functie de tipul de tuse. De folosesc sub forma de infuzie sau decoct si se beau calde de preferinta indulcite cu miere", mai spune Elena Badea.

Printre plantele care au astfel de efect se numara lumanarica. Specialistul recomanda o infuzie preparata din o lingurita de flori la o cana de apa.

Macul de camp are si el acelasi efect. "Preparam o infuzie din o lingurita de mac de camp la o cana de apa. La afel putem prepara si infuzia de nalba de cultura (o lingurita la o cana de apa), insa se beau doua cani pe zi. Din radacini se poate prepara insa un macerat la rece (o lingurita la cana de apa rece, 30 minute, la care se adauga apoi un varf de cutit de bicarbonat de sodiu).

"Preparam o infuzie din una-doua lun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro