Ceai verde, rosu sau negru, cum stim ce trebuie sa alegem?

Ceai verde, rosu sau negru, cum stim ce trebuie sa alegem?

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume dupa apa, iar productia mondiala de ceai este estimata anual la aproape 5 milioane de tone. Ceaiul verde, elixirul sanatatii Ceaiul verde provine din China si Japonia, este folosit de catre oameni de peste 5000 de ani si reprezinta aproximativ 10% din ceaiurile lumii. Timpul de infuzare depinde mult in functie de tipul de ceai, iar concentratia ceaiului este data de cantitatea de frunze si nu de timpul de infuzare. In ceea ce priveste temperatura apei pentru infuzare, aceasta poate varia intre 65 si 85 de grade Celsius pentru ceaiurile verzi, in timp ce pentru cele maturate sunt necesare temperaturi mai ridicate, de pana la 100 de grade Celsius.

acum 70 luni (6 Apr 2015)

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume dupa apa, iar productia mondiala de ceai este estimata anual la aproape 5 milioane de tone.

Ceaiul negru, cel mai consumat ceai din lume

Originar din Orientul Mijlociu, ceaiul negru este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume, fiind cel mai oxidat si cu cea mai puternica aroma dintre toate aceste soiuri.

Ceaiul negru este obtinut din planta Camellia sinesis si este produs prin metode diferite de alte varietati de ceai. Frunzele si tulpinile mature sunt culese si puse la uscat, dupa care sunt rulate si puse in incaperi umede si reci pana cand sunt oxidate (fermentate) in totalitate. Ceaiul negru are puternice proprietati antioxidante si este baza de la care se formeaza foarte multe varietati ale ceaiului englezesc renumit.

FOTO sanatate.bzi.ro

Nu este la fel de benefic pentru sanatate precum ceaiul verde, dar este in topul celor mai sanatoase ceaiuri. Asadar, un consum regulat de ceai negru impiedica formarea de cheaguri de sange ce ar putea bloca arterele, iar oxidantii si flavonoizii imbunatatesc vasodilatatia coronariana.

O cana de ceai negru contine jumatate din cantitatea de cafeina pe care o gasim intr-o cana de cafea.

Ceaiul verde, elixirul sanatatii

Ceaiul verde provine din China si Japonia, este folosit de catre oameni de peste 5000 de ani si reprezinta aproximativ 10% din ceaiurile lumii. Alcaloizii si compusii existenti in aceasta planta ne fac sa fim mai fericiti, sa imbatranim mai greu si sa traim mai mult si mai sanatosi.

FOTO sanatate.bzi.ro

Ceaiul Verde este indicat pentru ameliorarea depresiei, este un eficient adjuvant in afectiunile cardiovasculare, regleaza metabolismul, creste imunitatea organismului, energizeaza organismul in cazurile de oboseala, asigura o bun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro