Ceai sau cafea? Ce e mai bine sa bei. Verdictul specialistilor

Ceai sau cafea? Ce e mai bine sa bei. Verdictul specialistilor

Ce acoperire mai are asertiunea lui George Orwell potrivit careia ceaiul este unul dintre pilonii de rezistenta ai civilizatiei britanice, se intreaba jurnalistii de la BBC, tinand cont de faptul ca in Marea Britanie se consuma, zilnic, circa 70 de milioane de cesti de cafea, adica mai mult de una pentru fiecare locuitor. Calitatea somnului Comparand persoanele care consuma aceeasi cantitate de ceai si cafea pe parcursul unei zile, cercetatorii de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, au ajuns la concluzia ca, desi au beneficii similare referitoare la atentia si gradul de concentrare de peste zi, atunci cand vine vorba de somn, bautorii de cafea adorm mai greu, in timp ce aceia care beau ceai au un somn mai odihnitor.

acum 91 luni (23 Feb 2016)

Ce acoperire mai are asertiunea lui George Orwell potrivit careia ceaiul este unul dintre pilonii de rezistenta ai civilizatiei britanice, se intreaba jurnalistii de la BBC, tinand cont de faptul ca in Marea Britanie se consuma, zilnic, circa 70 de milioane de cesti de cafea, adica mai mult de una pentru fiecare locuitor.

Cantitatea de cofeina

Pentru multi, cantitatea de cofeina este un motiv pentru care aleg o bautura sau alta. Din acest punct de vedere cafeaua este de departe bautura avantajata cu 80-115 miligrame de cofeina la o cana de cafea filtru, in timp ce ceaiul are mai putin de jumatate.

Verdict: Impotriva logicii, ceaiul poate fi considerat un stimulent la fel de puternic ca si cafeaua cand vine vorba de trezitul de dimineata.

Calitatea somnului

Comparand persoanele care consuma aceeasi cantitate de ceai si cafea pe parcursul unei zile, cercetatorii de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, au ajuns la concluzia ca, desi au beneficii similare referitoare la atentia si gradul de concentrare de peste zi, atunci cand vine vorba de somn, bautorii de cafea adorm mai greu, in timp ce aceia care beau ceai au un somn mai odihnitor.

Petele de pe dinti

La fel ca si vinul, ceaiul si cafeaua sunt cunoscute pentru faptul ca pateaza dintii si ii transforma din albi in galbeni sau chiar maronii.

Cei mai multi dentisti sunt de acord ca pigmentii continuti in ceai sunt mai puternici decat aceia din cafea si adera mai bine la smaltul dintilor, mai ales in cazul persoanelor care folosesc o apa de gura care contine clorhexidina (cea mai eficienta in combaterea bacteriilor dentare).

Balsam pentru momentele de criza

In Marea Britanie este un obicei sa oferi un ceai unui prieten care trece printr-un moment greu. Plus ca un consum de trei cesti de ce... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro