Cea mai varstnica timisoreanca a implinit 105 ani. Secretul longevitatii: mereu i-a placut mierea

Cea mai varstnica timisoreanca a implinit 105 ani. Secretul longevitatii: mereu i-a placut mierea

Luisa Steinfeld s-a nascut la Timisoara in 7 februarie 1912, atunci cand orasul de pe Bega era administrata de Regatul Ungariei. Despre aniversarea ei am putut afla de pe pagina de internat al ziarului Passauer Neue Presse "Luisa Steinfeld a fost celebrata cu bucurie in azilul de seniori din localitate unde locuieste de cativa ani.

acum 86 luni (14 Feb 2017)

Luisa Steinfeld s-a nascut la Timisoara in 7 februarie 1912, atunci cand orasul de pe Bega era administrata de Regatul Ungariei. De abia peste doi ani si jumatate avea sa inceapa primul Razboi Mondial, care s-a terminat cu destramarea imperiului Austro-Ungar, si incorporarea unei parti din Banat in Regatul Romaniei. Toate acestea au fost traite de Luisa Steinfeld, acum in varsta de 105 ani. Despre aniversarea ei am putut afla de pe pagina de internat al ziarului Passauer Neue Presse

"Luisa Steinfeld a fost celebrata cu bucurie in azilul de seniori din localitate unde locuieste de cativa ani. Si cum sa nu fie un asemenea eveniment un motiv de bucurie? Acum ca a reusi sa ajunga la 105 ani, Luisa spune ca nu mai are alte dorinte arzatoare. Totusi ca a ajuns la aceasta varsta onorabila, pare sa fie o gena ce sta in familie. Tatal Luisei a trait pana la 101 ani, iar bunica ei, reusise sa atinga varsta de 106 ani", scrie pnp.de.

Luisa s-a casatorit la Timisoara cu Anton Steinfeld, impreuna cu care a emigrat in 1978.

"Luisa Steinfeld a avut o fiica, de la care a trebuit sa isi ia ramas bun pentru totdeauna anul trecut. Iar de 19 ani, Luiza este si strabunica. Acesta i-a fost alaturi la petrecerea de aniversare a celor 105 ani", a mai relatat pnp.de. Daca Luisa Steinfeld este cea mai in varsta persoana nascuta in Timisoara, in judetul Timis traieste o persoana si mai batrana. Este vorba de Febronia Vinchici din comuna Ghiroda, care, maine, 15 februarie, va implini 106 ani.

Anul trecut, Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, a tinut sa ii ureze personal "La multi ani!" si i-a inmanat o diploma de longevitate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro