Cea mai simpla rugaciune. Cum ii invatam pe copii sa se roage

Cea mai simpla rugaciune. Cum ii invatam pe copii sa se roage

Iata una dintre cele mai simple rugaciuni, dar puternic aducatoare de sanatate si noroc, pe care orice parinte ar trebui s-o cunoasca: Doamne, Dumnezeul nostru, cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat lui suflarea de viata si binecuvantandu-l ai zis: cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul; iar la Cana Galileii, prin Unul Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi Harul Tau si sa Te milostivesti si asupra copiilor mei, pe care Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti. Ca a Ta este imparatia, puterea si Slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si in pururea si in vecii vecilor.

acum 79 luni (14 May 2017)

Rugaciunea este cheia Raiului, ea deschide portile harului divin, caci cel ce vorbeste cu Dumnezeu cu toata sinceritatea devine mai tare ca moartea, sufletul lui devine nemuritor, iar corpul lui va reinvia in mod glorios, ne invata preotii. Suntem deci obligati sa ne rugam, nu numai prin legea divina, dar chiar prin legea naturii", explica parintele Nicusor Dascalu, purtator de cuvant al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Rugaciunile si acatistele sunt cheia unei protectii pe care o capatam de la Divinitate. Trebuie sa credem in noi si in credinta pe care o avem in suflet si, cu siguranta, vom fi izbaviti, adauga parintele Dascalu.

Parintii trebuie sa se roage neincetat

De exemplu, rugaciunea copiilor, simpla, lipsita de ingrijorare si de neincredere este cea mai curata rugaciune. Dar si ajutorul pe care parintii il cer pentru fiii lor are o putere foarte mare. De aceea, mai ales atunci cand copiii au probleme: sunt neascultatori, sunt bolnavi, au examene de dat, au probleme in familiile lor mai tarziu sau nu pot avea la randul lor copii, rugaciunea parintilor este grabnic ajutatoare. "Parintii trebuie sa se roage neincetat pentru copii, pentru ca bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa le dea sanatate, noroc, intelepciune si sa-i pazeasca pe ei de vrajmasii vazuti si nevazuti", explica teologii.

Iata una dintre cele mai simple rugaciuni, dar puternic aducatoare de sanatate si noroc, pe care orice parinte ar trebui s-o cunoasca:

Doamne, Dumnezeul nostru, cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat lui suflarea de viata si binecuvantandu-l ai zis: cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul; iar la Cana Galileii, prin Unul Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi Harul Tau si sa Te milostivesti si asupra copiilor mei, pe care Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i Doamne pe ei... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro