Cea mai simpla reteta pentru savarine de casa delicioase. Ce trucuri folosesc bucatarii pentru gustosul desert

Cea mai simpla reteta pentru savarine de casa delicioase. Ce trucuri folosesc bucatarii pentru gustosul desert

Ingrediente pentru blatul de savarine: - 250 grame faina - 175 grame unt - 12 grame drojdie - 15 grame zahar - 4 oua - 50 mililitri lapte cald - 8 grame de sare Mod de preparare: Aluatul de savarina se lucreaza ca aluatul de cozonac.

acum 82 luni (7 Feb 2016)

Cele mai sigure retete sunt cele originale, dupa care s-au inspirat si bunicile noastre. "Adevarul" propune reteta de savarine din Cartea de bucate a lui M.

Ingrediente pentru blatul de savarine:

- 250 grame faina

- 175 grame unt

- 12 grame drojdie

- 15 grame zahar

- 4 oua

- 50 mililitri lapte cald

- 8 grame de sare

Mod de preparare:

Aluatul de savarina se lucreaza ca aluatul de cozonac. Diluam drojdia cu un pic de lapte caldut sau apa si o punem in adancitura facuta in faina.

Punem apoi in adancitura cele 4 oua si restul de lapte caldut si facem plamadeala din faina.

Ungem forma de savarina cu unt si o tapetam cu faina sau pesmet. Amestecam aluatul de 2-3 ori si umplem fiecare forma numai pe jumatate ca sa aiba loc de crescut. Cand aluatul s-a ridicat pana la marginea formei il dam la cupotorul incins si lasam la copt 30-35 de minute.

In acest timp preparam un sirop din 150-200 grame de zahar si o cescuta de apa. O stropim cu rom si ungem cu marmelada de caise sau piersici.

In loc de acest aluat se poate face unul preparat din 6 oua, 6 linguri pesmet, 6 linguri zahar. Compozitia se toarna in forma mare de savarina (cea in forma de tort cu gaura la mijloc).

Citeste si:

Patru retete delicioase pe baza de mere. Cum poti prepara un desert simplu si sofisticat in acelasi timp, fara a sta prea mult timp in bucatarie

Reteta pentru lapte de pasare, faimosul desert frantuzesc al bunicilor care este gata in doar o jumatate de ora ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro