Cea mai simpla reteta de prajitura cu prune. Recomandarea sibianului care a facut senzatie la Masterchef

Cea mai simpla reteta de prajitura cu prune. Recomandarea sibianului care a facut senzatie la Masterchef

Aveti nevoie de: un kilogram de prune, 6 oua, 300 de grame de faina, 300 de grame de zahar, 100 de mililitri de ulei, 150 de mililitri de lapte, o jumatate de plic de praf de copt, un baton de vanilie (esenta sau zahar vanilat).

acum 101 luni (17 Aug 2016)

Reteta a fost publicata de Bogdan Roman pe blogul sau. Aveti nevoie de: un kilogram de prune, 6 oua, 300 de grame de faina, 300 de grame de zahar, 100 de mililitri de ulei, 150 de mililitri de lapte, o jumatate de plic de praf de copt, un baton de vanilie (esenta sau zahar vanilat). Pentru aluat, va trebui sa separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le vom freca bine-bine cu zaharul. Acum e momentul sa adaugam semintele de la un baton de vanilie sau esenta/zaharul vanilat. Apoi adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam compozitia. Incorporam cu grija albusurile batute spuma si turnam compozitia in tava de copt. Pana se incalzeste cuptorul, asezam jumatatile de prune in tava, cu scobitura in sus. Le asezam astfel ca sa avem cate o jumatate de pruna pe fiecare prajitura. Coacem la 160-170 grade timp de 45-55 minute. Dupa ce sunt coapte, lasam sa se raceasca incet, taiem prajiturile cu grija si pudram cu zahar pudra obisnuit sau aromat cu vanilie", explica Bogdan Roman. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro