Cea mai simpla reteta de baclava. Care este secretul delicioasei prajituri turcesti

Cea mai simpla reteta de baclava. Care este secretul delicioasei prajituri turcesti

Ingrediente: - 400 grame foi de placinta - 250 grame de nuci - 250 grame unt - 1/2 lingurita scortisoara (optional) Pentru sirop: - 800 grame zahar - 3 pahare apa - 1/2 lamaie sau portocala (zeama si coaja) Cum se prepara: Punem foaie de copt in tava de la aragaz, apoi asezam pe rand foile de placinta pe care le vom unge separat cu unt topit.

acum 44 luni (14 Mar 2016)

Cea mai complicata parte a retetei de baclava este prepararea aluatului si intinderea foilor care trebuie sa fie atat de subtiri incat sa vezi prin ele. Cum putine femei au indemanarea si timpul necesar pentru a face aceste foi, cel mai simplu e sa folositi foi de placinta din comert. Reteta pentru baclavale

"Adevarul" propune reteta de Baclavale dupa cartea de bucate a lui M.

Ingrediente:

- 400 grame foi de placinta

- 250 grame de nuci

- 250 grame unt

- 1/2 lingurita scortisoara (optional)

Pentru sirop:

- 800 grame zahar

- 3 pahare apa

- 1/2 lamaie sau portocala (zeama si coaja)

Cum se prepara:

Punem foaie de copt in tava de la aragaz, apoi asezam pe rand foile de placinta pe care le vom unge separat cu unt topit. Cei care nu agreeaza scortisoara pot renunta in favoarea altei arome (de exemplu, esenta de migdale, vanilie sau rom). Dupa ce am asezat toate foile, luam un cutit, il inmuiem in unt topit sau ulei si taiem placinta in forma de romburi iar la final turnam intre baclavale cateva linguri de unt topit.

Dam tava la cuptor si cand incepe sa se rumeneasca si turnam deasupra baclavalei siropul facut din apa, zahar si coaja/zeama de lamaie sau portocala. Se recomanda ca siropul sa fie rece daca il turnam imediat dupa ce am scos placinta din cuptor, fie lasam baclavaua sa se raceasca si turnam deasupra sirop fierbinte.

Baclavaua trebuie sa se "aseze" 24 de ore inainte de a fi servita.

Citeste si:

Reteta pentru biscuiti cu fulgi de ovaz. Cum poti sa prepari fursecuri delicioase in doar cateva minute

Reteta pentru lapte de pasare, faimosul desert frantuzesc al bunicilor care este gata in doar o jumatate de ora

Cum sa prepari cei mai buni papanasi moldovenesti "ca la mama acasa". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro