Cea mai scumpa branza din lume. Un kilogram de "pule" costa aproximativ 1.000 de euro

Cea mai scumpa branza din lume. Un kilogram de

Pentru a produce un kilogram de branza, este nevoie de nu mai putin de 25 de litri de lapte de magarita. Din punctul de vedere al pretului, branza "pule" poate fi pusa alaturi de alte alimente de lux, printre care carnea de vita wagyu si trufele italienesti.

acum 88 luni (29 May 2015)

Pentru a produce un kilogram de branza, este nevoie de nu mai putin de 25 de litri de lapte de magarita. Spre deosebire de "pule", manchego se gaseste in magazine la pretul de numai 20 de euro pe kilogram.

Ferma de la Zasavica vinde si lapte de magarita, despre care se crede ca este foarte bun la hidratarea pielii, fiind folosit in scopuri cosmetice din cele mai vechi timpuri, inclusiv de catre regina Cleopatra, care se spala in acest lapte. Alte soiuri de branza foarte scumpe

Desi "pule" detine recordul de pret absolut, exista si alte soiuri de branza care sunt foarte scumpe. De exemplu, branza de elan, produsa in Suedia, costa aproximativ 700 de euro pe kilogram.

Caciocavallo Podolico, o branza fabricata din laptele unei rase de vaci foarte rare din Italia este de asemenea foarte scumpa, pentru ca aceasta vaca da lapte numai in lunile mai si iunie.

Din punctul de vedere al pretului, branza "pule" poate fi pusa alaturi de alte alimente de lux, printre care carnea de vita wagyu si trufele italienesti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro