Cea mai scazuta temperatura din tara in zonele locuite: minus 0,3 grade Celsius

Cea mai scazuta temperatura din tara in zonele locuite: minus 0,3 grade Celsius

Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a declarat ca la Miercurea Ciuc s-a inregistrat valoarea de minus 0,3 grade Celsius, ceea ce reprezinta recordul acestei zile pentru municipiul harghitean. Minima absoluta a lunii august in Harghita, de minus 1,9 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1980, la Miercurea Ciuc, in vreme ce maxima absoluta, de 34,9 grade, a fost consemnata de meteorologii din municipiu in anul 1957.

acum 29 luni (24 Aug 2017)

Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a declarat ca la Miercurea Ciuc s-a inregistrat valoarea de minus 0,3 grade Celsius, ceea ce reprezinta recordul acestei zile pentru municipiul harghitean. De asemenea, potrivit aceleiasi surse, citata de Agerpres, a fost cea mai scazuta temperatura din tara in zonele locuite, inregistrata in noaptea de miercuri spre joi. La Joseni, mercurul termometrelor a aratat 0,6 grade Celsius si a cazut bruma, la Toplita au fost 2,1 grade Celsius, in vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat 5,6 grade Celsius.

"Initial am avut o masa rece in zona si peste masa rece a venit radiatia nocturna, cerul fiind senin si de aceea a scazut temperatura atat de mult. Vremea se va incalzi de la o zi la alta, dar la noapte inca ar mai putea sa fie temperaturi scazute", a precizat Ilie Mojic.

De altfel, in cursul zilei de miercuri, prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, le-a recomandat primarilor sa inceapa deja pregatirile pentru iarna, tinand cont ca in judet sezonul rece se instaleaza mult mai repede decat in alte zone ale tarii, iar licitatiile pentru deszapezire dureaza destul de mult.

Minima absoluta a lunii august in Harghita, de minus 1,9 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1980, la Miercurea Ciuc, in vreme ce maxima absoluta, de 34,9 grade, a fost consemnata de meteorologii din municipiu in anul 1957.

Cum va fi vremea in weekend

Meteorologii anunta ca de astazi, vremea va intra intr-un proces de incalzire in toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, intre 21 de grade in estul Transilvaniei si 31 de grade Celsius in vestul Olteniei.

Temperaturi de 35-36 de grade Celsius se vor atinge in weekend in sud-vestul tarii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro