Cea mai rusinoasa groapa de gunoi din Europa, gata sa fie folosita in inima muntilor. Localnicii revoltati: "Parerea noastra nu conteaza pentru nimeni"

Cea mai rusinoasa groapa de gunoi din Europa, gata sa fie folosita in inima muntilor. Localnicii revoltati:

Locuitorii din comuna Pojorata s-au aratat inca de la inceput nemultumiti de locul in care a fost amplasata groapa de gunoi din Pasul Mestecanis si au atacat in instanta hotararea de Consiliu Local din data de 9 august 2010, prin care noua hectare de teren pe care a fost construita groapa de gunoi au fost transferate in posesia Consiliului Judetean Suceava. Alte stiri pe aceasta tema: Scandalul privind groapa de gunoi din Pasul Mestecanis a atins un nou nivel: satenii din Pojorata au apelat la OLAF Epopeea Gropii de Gunoi din Pasul Mestecanis continua: localnicii din Pojorata reclama faptul ca autoritatile nu respecta o decizie a unei instante Dedesubturile unei investitii aberante cu bani europeni: cum a ajuns o groapa de gunoi din varful muntelui la un pas sa falimenteze un intreg judet

acum 73 luni (7 May 2018)

Reprezentatii Consiliului Judetean Suceava urmeaza sa faca receptia finala la groapa de gunoi din Pasul Mestecanis, una dintre cele mai mari aberatii construite cu bani europeni in tara noastra, dupa ce statia de epurare a fost finalizata. In groapa de gunoi au fost investite 27 de milioane de lei.

Nici cealalta groapa de gunoi din judetul Suceava, cea de la Moara nu este gata, iar autoritatile judetene nu par sa se grabeasca pentru a le da spre folosinta.

Locuitorii din comuna Pojorata s-au aratat inca de la inceput nemultumiti de locul in care a fost amplasata groapa de gunoi din Pasul Mestecanis si au atacat in instanta hotararea de Consiliu Local din data de 9 august 2010, prin care noua hectare de teren pe care a fost construita groapa de gunoi au fost transferate in posesia Consiliului Judetean Suceava.

In luna martie 2016, magistratii de la Curtea de Apel Cluj le-au dat dreptate localnicilor din Pojorata si au anulat hotararea de Consiliu Local prin care s-au transferat cele noua hectare de teren. Consiliul Local Pojorata este practic impotriva noastra a localnicilor si sustine initiativa celor de la Consiliul Judetean Suceava, pe care noi nu am acceptat-o inca de la inceput", a declarant Aristide Samoila Maxim, reprezentantul satenilor din Valea Putnei.

Groapa de gunoi din Pasul Mestecanis in care s-au investit peste 27 de milioane de lei a fost terminata, chiar daca locuitorii din zona sunt in continuare impotriva acestui proiect. Termenul de finalizare a lucrarilor era iulie 2014, insa probleme aparute de-a lungul timpului au facut ca groapa de gunoi sa nu fie functionala nici in ziua de astazi. Conform proiectului, se estimeaza ca groapa de gunoi va functiona pana in anul 2037 si acolo vor fi depuse 350.000 de tone de deseuri.

Situatia gropii de gunoi de la Pojorata este asemanatoare cu cea a gropii ecologice de la Vaslui. Acolo, de pat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro