Cea mai noua achizitie Intel are filiala la Timisoara si a creat un procesor prin care telefonul "intelege" lumea

Cea mai noua achizitie Intel are filiala la Timisoara si a creat un procesor prin care telefonul

Avea trei angajati la inceput, iar anul 2015 l-a terminat cu 90 de oameni in echipa si cu o cifra de afaceri de 11 milioane de euro. Au mai furnizat cipuri pentru casti de realitate virtuala, care pot recunoaste gestica si mimica, dar si camere de supraveghere programate sa recunoasca oameni, pietoni, situatii de criza. De la masini autonome care recunosc pietoni, utilaje industriale sau drone de recunoastere pana la roboti de uz casnic, casti de realitate virtuala sau telefoane.

acum 79 luni (6 Sep 2016)

Intel a anuntat achizitia companiei Movidius, cu filiale in Irlanda, Sillicon Valley si Timisoara. Americanii aveau nevoie de o expertiza acestei companii pentru dezvoltarea platformei RealSense prin care vrea sa "invete" computerele sa cartografieze usor si eficient lumea din jur. Pana acum, cipul Myriad e cea mai cunoscuta componenta dezvoltata de Movidius si acesta a ajuns deja intr-un telefon disponibil pe piata. Valentin Muresan a lucrat cu Sean Mitchell si David Moloney pentru a crea un cip cu consum redus pentru a fi folosit in diverse gadgeturi mici, de la drone la telefoane, si care poate fi capabil sa cartografieze tridimensional ceea ce vede o camera video. Proiectul initial a fost schitat de cei trei pe spatele unui meniu si compania a fost fondata in 2005. Avea trei angajati la inceput, iar anul 2015 l-a terminat cu 90 de oameni in echipa si cu o cifra de afaceri de 11 milioane de euro.

Tehnologia dezvoltata in Timisoara este folosita, in special, in constructia de drone care detecteaza obstacole si le evita in timp ce urmaresc obiectul sau persoana de interes. Au mai furnizat cipuri pentru casti de realitate virtuala, care pot recunoaste gestica si mimica, dar si camere de supraveghere programate sa recunoasca oameni, pietoni, situatii de criza. Movidius a devenit din ce in ce mai populara odata cu parteneriatul incheiat cu Google si anuntat in 2014, cand cipul Myriad a ajuns in telefoanele Tango.

Intel, prin RealSense si achizitia Movidius, vrea sa creeze tot felul de gadgeturi mai mari sau mai mici capabile sa se orienteze singure in spatiu. De la masini autonome care recunosc pietoni, utilaje industriale sau drone de recunoastere pana la roboti de uz casnic, casti de realitate virtuala sau telefoane.

Pana acum, Movidius a fost sustinuta prin finantari, cea mai mare fiind in aprilie 2015: 40 de milioane de dolari. Piata este, de asemenea, una cu un potential foarte mare, d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro