Cea mai mare schimbare tehnologica va transforma totul intr-un senzor

Viitorul - asa cum l-am vazut in filme si in desene - intarzie doar pentru ca ne adaptam in viata de zi cu zi mai greu decat o facem cu imaginatia. Ceea ce urmeaza este despre Internetul Lucrurilor, un concept pe care companiile inca nu stiu cum sa-l promoveze (si, implicit, sa-l vanda) si noi nu stim cum sa ne temem de el, caci parca e bun, parca ne-ar strica anumite obiceiuri, parca prea vrea cineva sa ne ia banii pe nimic. De asemenea, Intel Quark SE si microcontrollerele Intel Quark D1000 si D2000 ofera procesare puternica si consum redus de energie. Nu exista un astfel de avans fara un compromis, cum ar fi o invadare a vietii private de catre aceste dispozitive si o conectare in permanenta la un flux de informatii.

acum 81 luni (16 Nov 2015)

Viitorul - asa cum l-am vazut in filme si in desene - intarzie doar pentru ca ne adaptam in viata de zi cu zi mai greu decat o facem cu imaginatia.

Ce este cert e ca lumea se schimba si mai mult decat atunci cand am pus mana pe smartphone si ne-am croit drum prin retele sociale, aplicatii si Internet. Ceea ce urmeaza este despre Internetul Lucrurilor, un concept pe care companiile inca nu stiu cum sa-l promoveze (si, implicit, sa-l vanda) si noi nu stim cum sa ne temem de el, caci parca e bun, parca ne-ar strica anumite obiceiuri, parca prea vrea cineva sa ne ia banii pe nimic. Este gandita pentru lucruri inteligente si conectate, dar si sa consume putin, ca n-ai vrea sa ramana fara baterie incuietoarea de la casa sau ceasul prin care vezi unde e copilul tau.

Platforma propune un instrument pentru oferirea de solutii pe piata mai rapid prin reducerea complexitatii si definirea modului prin care dispozitivele inteligente se vor conecta in mod sigur si vor partaja date in cloud. De asemenea, Intel Quark SE si microcontrollerele Intel Quark D1000 si D2000 ofera procesare puternica si consum redus de energie.

Platforma Intel Quark SE ofera un hub de senzori integrat precum si instrumente pentru a oferi informatii in timp real. Pentru a colecta date despre orice, de la utilizarea spatiului la iluminarea biroului, Yanzi, furnizor de cladiri inteligente, foloseste noul SoC Intel Quark pentru a dezvolta Yanzi Plug si Yanzi Motion. Acesta este un senzor de monitorizare care permite optimizarea energiei in baza utilizarii spatiului si a mentenantei cladirii inteligente, oferind in acelasi timp analize. Utilizarea acestei solutii are ca rezultat scaderea cheltuielilor si a costului total de proprietate pentru sistemele IoT in cladirile inteligente.

Bine, poate e foarte potrivit IoT pentru cladiri inteligente, cum este si pentru o casa inteligenta pe care sa o ai drept locuinta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro