Cea mai mare partie de schi din Moldova va fi finalizata dupa ce ani buni a fost lasata de izbeliste

Cea mai mare partie de schi din Moldova va fi finalizata dupa ce ani buni a fost lasata de izbeliste

Patru milioane de euro alocate pentru finalizarea partiei de schi La inceputul acestui an, dupa aproape patru ani in care lucrarile au fost sistate, primarul municipiului Campulung Moldovenesc, Mihaita Negura, a semnat la Bucuresti, la Autoritatea Nationala pentru Turism, contractul in valoare de patru milioane de euro pentru terminarea lucrarilor la primul tronson al partiei de schi de pe Rarau. Alte stiri pe aceasta tema: O partie de schi ce trebuia finalizata in 2012 are nevoie de opt milioane de lei pentru a fi terminata Cum a blocat Maria Grapini terminarea unei partii de schi in care s-au investit 10 milioane de euro.

acum 80 luni (20 Jun 2017)

In masivul Rarau din Campulung Moldovenesc ar trebui sa existe in prezent o partie de schi cu telegondola si instalatie de zapada artificiala.

Proiectul pentru construirea partiei de schi din masivul Rarau a fost aprobat in luna aprilie a anului 2009 in timpul Guvernului Boc si era finantat prin programul "Schi in Romania" din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Valoarea proiectului se ridica la suma de 107,6 milioane de lei si trebuia sa fie realizat in perioada 2011 - 2014. Asocierea dintre firmele SC Acomin SA Cluj Napoca si SC Instcomp SA Suceava a castigat licitatia pentru executia lucrarilor de la partia din masivul Rarau.

Lucrarile de la primul tronson al partiei de schi au fost realizate in proportie de 80%, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului alocand in perioada 2009 - 2012 suma de 44,4 milioane de lei. In prezent, pe masivul Rarau trebuia sa existe o partie de 4.700 de metri, o telegondola si o instalatie de zapada artificiala.

Dupa anul 2012, Guvernul a refuzat sa mai aloce vreun ban pentru partia de pe Rarau, locuitorii din Campulung Moldovenesc punand sistarea finantarii lucrarilor la partia de schi pe seama vizitei facute in localitate in anul 2013 de Maria Grapini, pe atunci ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism.

Atunci, Grapini a fost plimbata pe santierul partiei de schi, insa delegatia a fost surprinsa de o ploaie torentiala.

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism a plecat foarte suparat din Bucovina, localnicii punand pe seama supararii Mariei Grapini sistarea finantarii de la partia de schi.

Patru milioane de euro alocate pentru finalizarea partiei de schi

La inceputul acestui an, dupa aproape patru ani in care lucrarile au fost sistate, primar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro