Cea mai mare listare de la New York: Alibaba obtine 25 de miliarde de dolari

Cea mai mare listare de la New York: Alibaba obtine 25 de miliarde de dolari

Vineri, la debutul listarii Alibaba la bursa de la New York, actiunile au urcat cu 38%, cel mai mare avans pentru o oferta publica initiala de cel putin zece miliarde de dolari, arata datele Bloomberg.

acum 113 luni (22 Sep 2014)

Vineri, la debutul listarii Alibaba la bursa de la New York, actiunile au urcat cu 38%, cel mai mare avans pentru o oferta publica initiala de cel putin zece miliarde de dolari, arata datele Bloomberg. Piata pare sa foloseasca Alibaba ca un reprezentant al economiei de consum', a apreciat analistul Li Muzhi de la Arete Research Service LLP, in Hong Kong.

Vineri, pe baza pretului actiunilor Alibaba la inchiderea sedintei bursei de la New York, capitalizarea companiei chineze se ridica la 231 miliarde de dolari, depasind societatile americane Amazon si eBay.

Alibaba realizeaza 80% din totalul vanzarilor online din China si efectueaza mai multe tranzactii decat realizeaza impreuna Amazon si eBay. Compania a fost infiintata in urma cu 15 ani de un fost profesor, Jack Ma, care vrea sa utilizeze banii obtinuti in urma listarii pentru extinderea activitatii firmei in SUA si pe alte piete.

Compania a inregistrat un profit de aproape doua miliarde de dolari in perioada aprilie-iunie 2014, in timp ce vanzarile au urcat cu 46%, la 2,54 miliarde de dolari. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro