Cea mai mare farsa din istorie facuta de 1 aprilie a fost planificata patru ani si a implicat un vulcan

Cea mai mare farsa din istorie facuta de 1 aprilie a fost planificata patru ani si a implicat un vulcan

In ziua cu pricina, Oliver "Porky" Bickar - in varsta de 50 de ani - si cativa prieteni de-ai lui, au traversat Sitka Sound, o bucata de apa ce despartea orasul de vulcan, si au escaladat muntele de aproape 1.000 de metri. In plus, Bickar nu ar fi putut urca pe munte singur toate acele anvelope, asa ca a fost nevoie de ajutorul unui pilot de elicopter, care a transportat si kerosenul, bombele de fum si alte vechituri care au fost arse.

acum 14 luni (1 Apr 2018)

In 1974, in Sitka, Alaska s-a pus in practica una dintre cele mai bune glume de 1 aprilie din istorie. Era o zi splendida de primavara, cu cer senin si vreme calduta pentru acele locuri, cand un domn cu haz a reusit sa duca la bun sfarsit o gluma pe care o pregatise de patru ani: i-a convins pe locuitorii micului oras ca Muntele Edgecumbe, un stratovulcan aflat in apropiere, erupe.

In ziua cu pricina, Oliver "Porky" Bickar - in varsta de 50 de ani - si cativa prieteni de-ai lui, au traversat Sitka Sound, o bucata de apa ce despartea orasul de vulcan, si au escaladat muntele de aproape 1.000 de metri. Autoritatile au fost alertate, iar intr-un final Garda de Coasta a zburat deasupra vulcanului pentru a cauta sursa coloanei de fum.

Gluma a fost planificata vreo patru ani, mai ales ca vremea trebuia sa fie de partea glumetului: pentru o eficienta maxima, era nevoie de cer senin. In plus, Bickar nu ar fi putut urca pe munte singur toate acele anvelope, asa ca a fost nevoie de ajutorul unui pilot de elicopter, care a transportat si kerosenul, bombele de fum si alte vechituri care au fost arse. Conform site-ului Muzeului Farselor, Bickar a anuntat si politia locala, insa a uitat sa transmita mesajul si catre Garda de Coasta. Legenda locala spune ca sase ani mai tarziu, cand a erupt Muntele Sfanta Elena (un vulcan activ din statul Washington), un avocat care locuise in Sitka, dar se mutase in Denver, i-a trimis lui Bickar o bucata de ziar, in care era relatata stirea despre eruptie, iar alaturat i-a scris pe un biletel: "De data asta, ticalosule, ai mers prea departe!".

Alaska Volcano Observatory, care monitorizeaza activitatea vulcanica din zona, informeaza ca Muntele Edgecumbe nu a mai erupt de mai bine de 4.000 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro