Cea mai mare aberatie pe bani europeni facuta in Romania va fi data in functiune. "Au facut ceva unic in lume"

Cea mai mare aberatie pe bani europeni facuta in Romania va fi data in functiune.

Judetul Suceava putea intra in faliment daca proiectul ce viza realizarea gropii de gunoi nu era finalizat Fostul vicepresedintel al Consiliului Judetean Suceava, Alexandru Radulescu a aratat ca au fost efectuate receptii pentru noile depozite de deseuri din judetul Suceava, cel de la Pojorata fiind terminat in proportie de 95%. Paguba uriasa cauzata de cea mai mare aberatie din Romania cu fonduri UE Cine este sateanul care a stopat cea mai mare aberatie cu fonduri UE din Romania: groapa de gunoi din varful muntelui Groapa de gunoi de pe Mestecanis a fost construita ilegal.

acum 73 luni (13 Sep 2016)

Consiliului Local al comunei sucevene Pojorata a adoptat hotararea privind transferul terenului de pe raza localitatii, pe care se afla depozitul ecologic construit cu fonduri europene, in posesia Consiliului Judetean Suceava.

Astfel, cu 12 voturi pentru, cele noua hectare de teren pe care se afla groapa de gunoi din Pasul Mestecanis vor trece din nou din proprietatea comunei Pojorata in domeniul public al CJ Suceava. Flutur a aratat ca daca depozitul de la Pojorata nu ar fi fost finalizat, judetul Suceava era nevoit sa restituie sume importante de bani ce au fost primite de la Uniunea Europeana. Au facut ceva unic in lume, punand gunoiul in varf de munte si stricand unul din cele mai frumoase locuri din Romania", le-a transmis Aristide Maxim, reprezentantul locuitorilor din Pojorata si Valea Putnei, celor ce au luat decizia amplasarii depozitului ecologic de la Mestecanis in varf de munte.

Groapa de gunoi din Pasul Mestecanis, construita in proportie de 99,7%, in care s-au investit peste 27 de milioane de lei, va putea fi terminata, chiar daca locuitorii din zona sunt in continuare impotriva acestui proiect. Firmele Bilfinger Baugesellschaft mbH Austria si SC Concret Construct AG SRL Gura Humorului au fost cele ce au semnat cu CJ Suceava un contract in valoare de 27,6 milioane de lei pentru "constructia si punerea in functiune a depozitului ecologic de la Pojorata, din judetul Suceava". Termenul de finalizare a lucrarilor era iulie 2014, insa probleme aparute de-a lungul timpului au facut ca groapa de gunoi sa nu fie functionala nici in ziua de astazi.

Conform proiectului, se estimeaza ca groapa de gunoi va functiona pana in anul 2037 si aici vor fi depuse 350.000 de tone de deseuri.

Judetul Suceava putea intra in faliment daca proiectul ce viza realizarea gropii de gunoi nu era finalizat

Fostul vicepresedintel al Consiliului Judetean Suceava, Ale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro