Cea mai infricosatoare predica a parintelui Arsenie Boca: "Credinciosul nu se teme de moarte, fiindca a desfiintat-o Isus"

Cea mai infricosatoare predica a parintelui Arsenie Boca:

Oamenii au fost invatati sa primeasca fiecare lovitura ca pe o purificare, sa nu se teama de moarte, ci sa considere Invierea ca "marturia vesniciei noastre", lucru care, fara indoiala, aduce un sens existentei noastre. In cuvantarea sa de acum mai bine de sase decenii, parintele indemna la rugaciune si la ascultare, iar moartea sa nu-i inspaimante pe oameni, sa fie vazuta ca o Inviere, nicidecum ca o napasta. "Aceasta se petrece in viata prin neincetata lepadare de sine, prin crucea noastra cea de fiecare zi - cat abia de raman zile neumbrite de tristete - si desavarsit se biruie prin moarte. Sfantul ne invata ca: de unde, inainte de rastiginirea lui Iisus moartea era o pedeapsa data firii, dupa pogorarea lui Iisus in imparatia mortii, si stricarea ei, Iisus i-a rapit pe toti mortii, care erau dreptii Vechiului Testament, si a intors moartea asupra ei insasi, asupra pacatului, si nu mai mult asupra firii omului.

acum 53 luni (30 Apr 2016)

Oamenii au fost invatati sa primeasca fiecare lovitura ca pe o purificare, sa nu se teama de moarte, ci sa considere Invierea ca "marturia vesniciei noastre", lucru care, fara indoiala, aduce un sens existentei noastre. Si se intra cu atit mai sigur cu cat rabdam o rastignire nedreapta!", asa ii indemna pe oameni parintele Arsenie Boca.

In cuvantarea sa de acum mai bine de sase decenii, parintele indemna la rugaciune si la ascultare, iar moartea sa nu-i inspaimante pe oameni, sa fie vazuta ca o Inviere, nicidecum ca o napasta.

"Aceasta se petrece in viata prin neincetata lepadare de sine, prin crucea noastra cea de fiecare zi - cat abia de raman zile neumbrite de tristete - si desavarsit se biruie prin moarte.

Prin moartea pe cruce trupul se purifica si ajunge expresie si mijloc direct al Duhului dumnezeiesc, devine adevarat trup spiritual al Dumnezeului - Om, inviat.

Tot asa si noi, ne rugam lui Dumnezeu sa ne curateasca viata de intinaciune. El ne trimite cate-o rastignire in fiecare zi, cate-o saptamana a patimilor, cate-o viata pe cruce, iar noi, in nepriceperea noastra, nestiind caile lui Dumnezeu, ne rugam mai cu foc sa ne scape de cruce. Iar din cea mai grea cruce: moartea, a izbucnit si biruinta cea mai mare: Invierea sau omorarea mortii. iar cu moartea Sa, cea de buna voie a biruit-o si pentru toti oamenii, de la inceputul pana la sfarsitul lumii", a predicat parintele Arsenie Boca in 1949.

Cea mai frumoasa lectie

Predica parintelui, plina de invataminte, este poate cea mai frumoasa lectie de biruire a mortii. Oamenii sunt sfatuiti sa-si reevalueze valorile, sa creada in viata de Apoi si sa nu mai teama de mormant. Parintele vorbeste despre Inviere ca despre "marturia vesnicei noastre", despre o dovada incontestabila, Invierea, pe care nimeni nu a mai dat-o omenirii.

Manastirea Prislop, locul unde a slujit parintele Arsenie Boca

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro