Cea mai indrazneata miscare a presedintelui Donald Trump

Cea mai indrazneata miscare a presedintelui Donald Trump

> La sediul NATO se stie limpede ca Rusia se pregateste de razboi, dar numai neoficial se recunoaste - precum in urma cu o saptamana, pe 15 mai 2017 - ca Romania este punctul sensibil al defensivei aliate, la granita de est a comunitatii euroatlantice. Rusia, potrivit canoanelor militare, este intr-un proces clar de trecere de la starea de pace, la cea de razboi, deoarece exercitiile sale sunt tipice declansarii actiunilor militare, cu iesirea trupelor in formatiuni complete de lupta, cu angajarea autoritatilor locale, cu informarea populatiei.

acum 44 luni (21 May 2017)

>

La sediul NATO se stie limpede ca Rusia se pregateste de razboi, dar numai neoficial se recunoaste - precum in urma cu o saptamana, pe 15 mai 2017 - ca Romania este punctul sensibil al defensivei aliate, la granita de est a comunitatii euroatlantice. Constantin Degeratu, ex-consilier prezidential, ex-sef al Statului Major General, lider al Clubului Militar Roman de Reflectie Euroatlantica, cea mai respectata voce in randurile seniorilor militari.

Clubul Militar Roman de Reflectie Euroatlantica a fost initiativa unor conationali generosi, care a permis afirmarea mediatica a unor rezervisti vocali, a unor seniori experti in securitate internationala si a unui numar semnificativ de tineri stralucitori, ambitiosi, extrem de bine pregatiti, care au curajul sa vada Romania asa cum poate fi, nicidecum cum o vad adversarii sai stiuti.

In randurile care urmeaza am inserat doar zece din afirmatiile de interes general, ale generalului (r.) dr. Constantin Degeratu, enunturi care vizeaza contextul in care se va derula Summitul NATO, de la Bruxelles. Rusia, potrivit canoanelor militare, este intr-un proces clar de trecere de la starea de pace, la cea de razboi, deoarece exercitiile sale sunt tipice declansarii actiunilor militare, cu iesirea trupelor in formatiuni complete de lupta, cu angajarea autoritatilor locale, cu informarea populatiei.

2.Au fost activate cel putin sase divizii rusesti, in ultimii trei ani de zile, in cele doua districte militare care ne intereseaza, cel din Vest care vizeaza tarile baltice si Polonia, si acela din Sud, unde s-a mai infiintat o armata. Golful Finic, in care se afla Petersburgul, este mort, atata vreme cat litoralul sudic este stapanit de o tara ca Estonia, iar cel nordic de Finlanda, un stat care a inceput sa se comporte ca o tara membra a NATO.

4.In ceea ce priveste Romania, noi ne-am leganat cu iluzia ca nu suntem vecini cu Rusia, desi distanta maritima, dintre Crimeea si Constant... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro