Cea mai IMPORTANTA firma a lui Ovidiu Tender intra in insolventa

Cea mai IMPORTANTA firma a lui Ovidiu Tender intra in insolventa

Societatea este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, care acum se afla in inchisoare, fiind condamnat la 12 ani si 7 luni de detentie in dosarul Rafo Onesti si Carom, pentru evaziune si spalare de bani.

acum 57 luni (6 Apr 2016)

Tribunalul Bucuresti a decis ieri intrarea in insolventa a companiei Prospectiuni, cea mai importanta firma de prospectiuni geologice din Romania si una dintre cele mai mari Europa. Societatea este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, care acum se afla in inchisoare, fiind condamnat la 12 ani si 7 luni de detentie in dosarul Rafo Onesti si Carom, pentru evaziune si spalare de bani. Potrivit sursei citate, deschiderea procedurii insolventei va crea un ragaz companiei pentru a depasi greutatile financiare temporare, cauzate de restrangerea activitatilor de explorare a zacamintelor de petrol si gaze, pe fondul scaderii pretului petrolului.

In 2013, Prospectiuni a inregistrat o cifra de afaceri de 382 milioane lei. Pe fondul prabusirii pretului barilului pe pietele internationale, cifra de afaceri a scazut la 307 milioane lei in 2014, respectiv la 192 milioane lei in 2015, an in care compania a incheiat exercitiul financiar cu o pierdere de 26 milioane lei.

Prospectiuni s-a dezvoltat foarte mult sub conducerea americanului Gehrig Schultz, ajungand sa detina cam jumatate din piata europeana de prospectari geofizice, dar care anul trecut a decis sa paraseasca compania, dupa 7 ani in fruntea ei.

La momentul deschiderii procedurii, societatea inregistra datorii de 97 milioane lei catre banci, bugete si salariati. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro