Cea mai ieftina si delicioasa mancare de vara. Cum se prepara rapid dovleceii ca la tara cu mujdei

Cea mai ieftina si delicioasa mancare de vara. Cum se prepara rapid dovleceii ca la tara cu mujdei

Ingrediente: 2 kg dovlecei (sau vinete) atunci culesi din gradina 1 blid de faina 1 ceasca de ulei 1 capatana de usturoi 1 legatura de marar sare, piper Mod preparare Dovleceii si vinetele se taie roadele de un deget (gros), se trec prin faina si se prajesc in ulei Usturoiul se curata, se piseaza cu un praf de sare Mararul verde se taie marunt Din pisatura de usturoi, o lingura de ulei, un paharel cu apa, marar si sare, se prepara un sos care se toarna pe dovlecei si vinete, sa dea doar intr-un singur clocot.

acum 91 luni (5 Aug 2016)

Radu Anton Roman, jurnalistul pasionat de gastronomie dezvaluie in lucrarea sa, "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" (Editura Paideia), reteta gustosului preparat despre care spune: "Sunt zile cand, ingrasat (de prea mult soare) si satul (de tot ce-ngrasa) nu-mi doresc decat un lucru: paine prajita, cu dovlecei sau vinete rumenite in ulei, si mujdei".

Ingrediente:

2 kg dovlecei (sau vinete) atunci culesi din gradina

1 blid de faina

1 ceasca de ulei

1 capatana de usturoi

1 legatura de marar

sare, piper

Mod preparare Dovleceii si vinetele se taie roadele de un deget (gros), se trec prin faina si se prajesc in ulei Usturoiul se curata, se piseaza cu un praf de sare Mararul verde se taie marunt Din pisatura de usturoi, o lingura de ulei, un paharel cu apa, marar si sare, se prepara un sos care se toarna pe dovlecei si vinete, sa dea doar intr-un singur clocot.

Gazetarul, indragostit de bucatarie

In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.

Va recomandam si:

Cea mai usoara reteta: cum faci chiftele gustoase si sanatoase din cartofi

Cum gatesti ciorba de burta perfecta, dupa reteta lui Radu Anton Roman. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro