Cea mai ieftina mancare de post. Secretele celor mai bune preparate fara carne. Cum gatesti sanatos si gustos

Cea mai ieftina mancare de post. Secretele celor mai bune preparate fara carne. Cum gatesti sanatos si gustos

bors 3 linguri de ulei, eu de masline am folosit, merge si de floarea soarelui 3 rosii decojite sare dupa gust Mod de preparare: Se pune la foc o oala cu vreo 2 litri de apa. Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 cepe mari 3 morcovi 2 pastarnaci 1 dovlecel mare o vanata mare 500 grame bame 3 rosii mari, carnoase 3 ardei 200 gr varza tocata 3 tije de telina cu frunze cu tot 100 gr boabe de mazare 500 ml suc de rosii sare, piper, cimbru, foi de dafin 250 gr fasole pastai un ardei iute(sau chili) o legatura de patrunjel o legatura marar 75 ml.

acum 75 luni (14 Dec 2016)

Toate zilele erau de ajunare, adica abtinere completa de la orice mancare si bautura pana in ceasul al noualea din zi, spre seara. Exceptate de la ajunare erau doar zilele de sambata si duminica. In prezent, gospodinele inventeaza fel de fel de retete pentru a trece cu bine peste perioada de post.

Iata un meniu simplu, pentru toate buzunarele, foarte gustos, satios si care ia putin timp de pregatire. "Am gatit pentru pranz o ciorba de zarzavat in care am pus tot ce am avut la indemana", spune Gela Dumitrache, o gospodina din comuna Unirea care pregateste tot felul de bunatati si le imparte cu prietenii sai virtuali pe blogul sau culinar cufarulcubucurii.wordpress.com.

Ciorba de zarzavat Ingrediente:

3 cepe medii 3 ardei de care or fi, rosii, verzi, galbeni... 3 morcovei un pastarnac o radacina de patrunjel un dovlecel mare o mana de boabe de mazare congelate o mana de pastai verzi o legatura patrunjel verde o legatura leustean verde cateva tije de telina 500 gr. bors 3 linguri de ulei, eu de masline am folosit, merge si de floarea soarelui 3 rosii decojite sare dupa gust

Mod de preparare:

Se pune la foc o oala cu vreo 2 litri de apa. In paralel cu oala care fierbe, se pun la sotat intr-o tigaie cele 3 linguri de ulei, ceapa tocata si radacinoasele. Dupa cinci minute se adauga in oala si cartofii, dovleceii, mazarea, pastaile verzi, ardeiul, tijele de telina si cele de la leusteanul pe care-l vom adauga la final si putina sare.

Se lasa sa fiarba la foc mic, timp in care se decojesc si se toaca rosiile. Cand consideram ca s-au fiert suficient de bine toate, adaugam si borsul, potrivim gustul de sare si lasam sa dea in fiert.

Ghiveci calugaresc Ingrediente:

Reteta ce poate fi descoperita pe blogul culinar cufarul cu bucurii, alaturi de alte bunatati de post, este gatita cu pasiune de invatatoarea din judetul Calarasi care a facut din bucatarie o adevarata arta.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro