Cea mai gustoasa tocanita de cartofi cu carne. Ingredientele care transforma un preparat banal intr-un deliciu

Cea mai gustoasa tocanita de cartofi cu carne. Ingredientele care transforma un preparat banal intr-un deliciu

O reteta perfect pentru zilele in care vreti sa savurati un preparat clasic, care sa va aminteasca de gustul delicios si generos al mancarii bunicii, este cea de tocanita de cartofi cu carne.

acum 3 luni (13 Feb 2018)

O reteta perfect pentru zilele in care vreti sa savurati un preparat clasic, care sa va aminteasca de gustul delicios si generos al mancarii bunicii, este cea de tocanita de cartofi cu carne. Pentru un gust desavarsit al acestui preparat, gastronomul salajean Mircea Groza recomanda folosirea a doua tipuri de carne de porc: muschiulet si costite. In plus, aveti nevoie de cartofi, o ceapa, un ardei, faina de malai, pasta de ardei, boia, cimbru, frunze de telina, ulei, sare, piper.

Mai intai, pregatiti carnea: muschiuletul se taie felii de grosimea unui deget, iar costitele, de preferat din zona spre piept, unde oasele sunt mai scurte si mai moi, iar carnea mai gustoasa, se taie bucati individuale.

Intr-o cratita puneti trei linguri de ulei, in care prajiti bucatile de carne pe toate partile. Completati cu o lingura de boia dulce si una de pasta de ardei, dupa care turnati in cratita apa calda.

Cand ceapa si ardeiul s-au inmuiat, adaugati costita, iar cand este pe jumatate fiarta, puneti cartofii si, pentru o aroma aparte, o legatura de cimbru si frunza de telina. Bucatile de muschiulet se adauga in momentul in care tocana incepe sa fiarba, tinand cont de faptul ca aceasta carne se gateste destul de repede, iar daca il tineti prea mult pe foc, isi pierde savoarea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro