Cea mai gustoasa reteta haiduceasca: pui ca la Ciocanesti

Cea mai gustoasa reteta haiduceasca: pui ca la Ciocanesti

Puiul gatit ca la Ciocanesti este un preparat specific zonei bucovinene, acesta fiind servit la hanurile din Maramures si Bucovina, dar exista povesti conform carora si haiducii il pregateau in padurile unde se ascundeau de oamenii domniei.

acum 54 luni (12 Mar 2017)

Puiul gatit ca la Ciocanesti este un preparat specific zonei bucovinene, acesta fiind servit la hanurile din Maramures si Bucovina, dar exista povesti conform carora si haiducii il pregateau in padurile unde se ascundeau de oamenii domniei. Este vorba de un pui inabusit, peste care se adauga condimente atent alese, rezultatul fiind un preparat cu un gust delicios.

Ingrediente pentru patru persoane:

-Un pui de aproximativ doua kilograme;

Preparatul nu este greu de pregatit, dar este nevoie de atentie pentru a imbina corect ingredientele. Puiul de aproximativ doua kilograme va fi fiert cam o ora, o ora si jumatate, apoi va fi pus intr-o tava si este uns cu ulei, peste care se adauga sare si piper dupa gust, dar si rosiile taiate.

"Puiul va fi lasat la cuptor cam 20 de minute, iar din sucul rezultat de la pui si condimentele puse, care in limbaj popular se numeste jiu, se va realiza un sos prin adaugarea smantanei si usturoiului", explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara.

Sosul amintit va fi turnat peste pui, ca si vinul alb, care se va adauga in ultimele cinci minute de fierbere, astfel incat sa se evapore alcoolul, dar sa ramana aroma. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro