Cea mai gustoasa mancare de post: tocanita de naut cu dovlecel. Cum se gateste cel mai bine preparatul

Cea mai gustoasa mancare de post: tocanita de naut cu dovlecel. Cum se gateste cel mai bine preparatul

De retinut este ca, la fiert, se va pune o cantitate dubla de apa fata de cea de naut, in care se adauga si putina sare. Important de retinut este ca dovlecelul are timpul de fierbere foarte redus si tocmai de aceea este important sa fie adaugat in ultimele minute de fierbere, astfel incat sa nu se topeasca efectiv in mancare.

acum 46 luni (18 Mar 2017)

Principala problema a oricarei familii care tine post este cum sa diversifice mancarurile, astfel incat sa iasa din cotidian.

Primul pas este punerea la inmuiat a nautului cu o seara inainte, urmand ca acesta sa fie fiert apoi timp de o ora si jumatate, maxim doua ore. De retinut este ca, la fiert, se va pune o cantitate dubla de apa fata de cea de naut, in care se adauga si putina sare. Exista si varianta sa cumparati naut la conserva, in special pentru cei care nu au foarte mult timp la dispozitie, astfel incat sa reduceti din timpul de preparare.

Ingrediente pentru patru persoane:

-Naut-250 de grame;

-Ulei de floarea soarelui-100 de mililitri;

-Pasta de tomate-80 de grame. In ultimele 10 minute de fierbere se adauga aromele, respectiv cimbrul si piperul, iar apoi si dovlecelul taiat cubulete", explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara.

La final, se pune putina boia dulce pentru culoare si pasta de tomate. Este important ca preparatul sa fie fiert pana ajunge la consistenta unei mancaruri cu sos, in conditiile in care vorbim de o tocanita. Important de retinut este ca dovlecelul are timpul de fierbere foarte redus si tocmai de aceea este important sa fie adaugat in ultimele minute de fierbere, astfel incat sa nu se topeasca efectiv in mancare.

Recomandat este ca preparatul sa fie servit cam la 30 de minute dupa ce s-a inchis focul, astfel incat aromele sa se aseze, cum spun bucatarii. Tocanita de naut cu dovlecel se serveste cu mamaliga si muraturi, putand sa se adauge si ardei iute, dupa gust. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro