Cea mai exclusivista matroana din lume a tras cortina

Fernande Grudet, sau Madame Claude, cum a fost cunoscuta cea care a domnit peste cea mai celebra retea de prostitutie de lux din Franta, s-a stins din viata la Nice, la varsta de 92 de ani. Condamnata la trei ani de detentie, din care sase luni ferme, si la un milion de franci amenda, ea a acordat interviuri pentru TF1 si VSD si si-a scris memoriile pentru a scapa de sentinta. Heidi a fost arestata a doua zi si capetele de acuzare au fost in numar de cinci, de la proxenetism la posesie de stupefiante. "Era un scandal de proportii epice, care ameninta numeroase casatorii de anvergura si locurile de munca ale unor persoane influente la Hollywood". Din toate capetele de acuzare a ramas cu acuzatia de complot si cea de evaziune fiscala si spalare de bani, pentru care a primit trei ani de detentie. In memoriile publicate in 1994, Fernande Grudet se descrie drept o aristocrata nascuta intr-un castel de pe Loire si o eroina de razboi care a luptat in Rezistenta si a platit cu o internare intr-un lagar de concentrare.

acum 102 luni (29 Dec 2015)

Fernande Grudet, sau Madame Claude, cum a fost cunoscuta cea care a domnit peste cea mai celebra retea de prostitutie de lux din Franta, s-a stins din viata la Nice, la varsta de 92 de ani.

Printre figurile noptilor pariziene, Madame Claude ramane o institutie, o legenda, numele ei fiind deja o marca. In anii ’60-’70 era vedeta cronicilor de scandal cu reteaua ei de call-girls cinci stele care facea sa tremure Republica, scrie Le Point. Protejata de mai-marii lumii, pentru care isi educa fetele, Madame a avut de-a face cu justitia si Fiscul. De peste doua decenii traia retrasa la Nice, in sudul Frantei, unde scriitorul american William Stadiem a reusit sa aiba o ultima intrevedere cu ea acum doi ani. De la Stadiem aflam ca John Kennedy, despre care se stie ca frecventa saloanele libertine, i-a cerut Madamei Claude o "fata" care sa fie o sosie a sotiei sale, Jackie.

Celebritatile saloanelor

In 1960, a devenit cunoscuta drept cea mai exclusivista Madame din lume, a carei clientela i-a inclus pe John Kennedy, De Gaulle, Onassis, sahul Iranului sau Giovanni Agnelli (fostul patron al Fiat). Reteaua ei, prin care au trecut peste 500 de tinere - manechine, dansatoare sau cantarete - avea printre clienti oameni politici, bancheri, editori, industriasi, artisti. Din 20 de fete care doreau sa intre in celebrele sale saloane, ea nu forma si nu retinea decat una, cea capabila sa cumuleze inteligenta, frumusetea si patul. Studentele isi rotunjeau veniturile,manechinele, in lipsa paradelor de moda, preferau sa poarte vesmintele si sa danseze din buric pentru emiri. Paradoxal, problemele ei nu au venit din partea brigazii mondene, a fost Fiscul cel care i-a venit de hac. Circula intr-un Alfa Romeo si avea peste 100 perechi de pantofi.

Reteaua "lebedelor"

Confidentele facute fetelor ei, pe care le numea "lebede", erau transmise de Madame Claude serviciilor secrete, ceea ce a mentinut-o la adapost de orice neplacere. O situatie care a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro