Cea mai dubioasa spaga din Romania: un comisar a fost pus sub acuzare pentru reducerea adaosului comercial la sandale

Cea mai dubioasa spaga din Romania: un comisar a fost pus sub acuzare pentru reducerea adaosului comercial la sandale

Comisarul Dana Mihaela Darie a avut pana acum cateva zile interdictia de a-si exercita functia la CJPC, fiind cercetata intr-un dosar penal in care este acuzata de luare de mita si influentarea declaratiilor. "In data de 29.04.2016, Darie Mihaela-Dana, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, a primit doi cozonaci, un drob de miel si un kilogram de chiftelute de carne de pasare pe care nu le-a platit, bunuri a caror valoare este de 74,49 de lei, de la M.

acum 81 luni (11 Jan 2017)

Comisarul Dana Mihaela Darie a avut pana acum cateva zile interdictia de a-si exercita functia la CJPC, fiind cercetata intr-un dosar penal in care este acuzata de luare de mita si influentarea declaratiilor. Procurorul de caz a dispus prelungirea masurii preventive, insa aceasta a fost revocata in totalitate de instanta dupa ce judecatorii au invocat ca au fost incalcate conditiile legale care reglementeaza conditiile de luare a controlulului judiciar.

Potrivit ordonantei de prelungire a controlului judiciar, ce a ajuns pe masa judecatorilor Tribunalului Iasi, Dana Mi-haela Darie este cercetata pentru cinci fapte de luare de mita, ea fiind pusa sub control judiciar la finele anului trecut. Acolo, Leonida Barbu ar fi constatat ca pe etichetele unor fructe nu era men-tionata tara de provenienta, iar pe produsele de panificatie nu se specifica cantitatea de amelioranti utilizati. Pro-curorii spun ca Leonida Barbu ar fi cerut o mita de 400 de lei, pe care a si primit-o de la patroana magazinului.

Mita constand in reducerea adaosului comercial

O alta fapta ar fi avut loc in noiembrie 2015, cand Darie a mers alaturi de acelasi Barbu la un magazin din Iasi, de unde femeia ar fi luat o pereche de ghete, fara a le plati. "In data de 29.04.2016, Darie Mihaela-Dana, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, a primit doi cozonaci, un drob de miel si un kilogram de chiftelute de carne de pasare pe care nu le-a platit, bunuri a caror valoare este de 74,49 de lei, de la M.

O alta fapta, destul de atipica, dateaza din data de 20 noiembrie 2015, atunci cand, sustin anchetatorii, Darie a mers la control la un magazin de incaltaminte. Procurorii spun ca mita de la acest magazin ar fi constat in achizitionarea unei perechi de sandale doar la pretul de productie, nu la cel de vanzare. Ulterior, de la acelasi operator, Darie ar fi beneficiat de o reducere similara, intervenind pen-tru ca o alta pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro