Cea mai complicata intersectie din lume

Cea mai complicata intersectie din lume

Gravelly Hill Interchange din Birmingham, Marea Britanie este unul dintre cele mai mari si complicate noduri rutiere din Regat. In Piata Charles de Gaulle din Paris (Franta), unde se afla si Arcul de Triumf, se intersecteaza nu mai putin de 12 bulevarde.

acum 71 luni (3 Apr 2015)

Gravelly Hill Interchange din Birmingham, Marea Britanie este unul dintre cele mai mari si complicate noduri rutiere din Regat. Este mai bine cunoscuta sub numele de Spaghetti Junction si uneste autostrada M6 cu drumul expres A38. Numele i-a fost dat de ziaristi inainte ca acest nod sa fie deschis. In 1965, un reporter de la Birmingham Evening Mail descria planurile pentru aceasta viitoare intersectie ca pe un amestec de spaghete. Are 5 nivele de inaltime si atinge 24.5 metri in cel mai inalt punct. Nod rutier cu patru nivele La fel de complicata este si Judge Harry Pregerson Interchange din Los Angeles. Un nod rutier cu 4 nivele diferite si 15 de puncte de acces diferite pentru autoturisme. In Piata Charles de Gaulle din Paris (Franta), unde se afla si Arcul de Triumf, se intersecteaza nu mai putin de 12 bulevarde. Intersectia nu este dirijata de semafoare, singura regula care se aplica fiind cea a prioritatii de dreapta. Fiecare intesectie din aceasta piata are cel putin sase benzi si fiecare metru de asfalt este ocupat de un automobil. Chiar daca nu este o intersectie in adevaratul sens al cuvantului, dar merita specificat din mai multe motive in aceasta lista. Bulevardul 9 Iulie din Buenos Aires, Argentina este cel mai lat bulevard din lume, iar numele lui este dat de ziua independentei Argentinei: 9 iulie 1816. Bulevardul are aproximativ un kilometru lungime si are nu mai putin de 14 benzi de circulatie.

Cel mai confuz sens giratoriu lume este considerat Magic Roundabout din Swindon, Marea Britanie. Aceasta este o intersectie incredibil functionala si de fapt este proiectat pentru a reduce congestionarea traficului. Este o minune urbana, dar si un adevarat cosmar pentru soferii neinitiati. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro